End of an era

Vandaag was ook de dag dat Demi voor de laatste keer naar het kinderdagverblijf ging. Maandag wordt ze alweer 4 jaar en dan begint ze alweer aan een nieuw hoofdstuk in haar nog zo prille leventje.

De afgelopen weken is ze al een paar keer wezen wennen. Zoals verwacht ging dat zonder problemen, vanaf de allereerste keer ging ze fluitend de klas in en kwam er ook fluitend weer uit.
Van de week was ik aan de vroege kant om haar op te halen en ze waren nog buiten aan het spelen, toen ze allemaal in de rij moesten gaan staan om de klas weer in te gaan zag ze mij staan.
"Mamaaaaa hoooooooooi". De juf stond bij haar en legde haar (wellicht uit "angst"  dat ze gelijk naar mij toe zou komen rennen) uit dat ze eerst nog even de klas ingingen, dan de tassen pakken en dat ze daarna naar weer mij toe mocht.
"Mamaaaaaaaa. Ik ga nog even de klas in hoor maar straks kom ik weer bij jou. Dahaaaag" gilde ze me toe.
Ik zei het al: probleemloos

Vandaag was een dag van "de laatste keer". Voor mij is het even wennen aan de gedachte. Al die jaren zijn we samen elke dag van Oud-Beijerland naar Rotterdam gegaan. De bus, de metro, soms meerijden met iemand, zelfs met de taxi. Stapte ik een paar jaar geleden de bus in met een baby op mijn armen loop ik nu met een bijdehandte bijna-kleuter die het allemaal zelf wel weet en kan.
Hoe ongeloofwaardig het misschien ook klinkt: Ik weet zeker dat als ik haar hier op de bus zou zetten ze zonder problemen alleen bij het kdv zou aankomen (no worries: ik ga het niet uitproberen ;-)). Na al die jaren gezelligheid onderweg maakten we vandaag voor de laatste keer de reis samen. Zoals ik al zei: ik zal moeten wennen… vooral aan de stilte.

Vandaag voor het laatst:

* Naar de bus lopen (altijd op je dooie akkertje :-))
* Over de bielzen balanceren (die bus wacht wel, zo niet komt r wel weer 1)
* Naar de bushalte lopen
* Wachten op de bus
* Wachten op de metro
* Door de poortjes
* De roltrap op
* Vijftig meter lopen naar school (of "de kleine school" zoals we het de laatste tijd noemden)
* Zelf de deur naar het GHG openmaken
* Zelf de lift "roepen" en op de 2 drukken
* Aanbellen bij Jip en Janneke
* De deuren openmaken
* Je jas ophangen
* Je eigen Jip en Janneke naambordje
* Gelijk plassen als je op school bent omdat je daar thuis geen zin in hebt
* Handjes wassen
* De traktatie’s meezeulen
* Feest voor Demi
* De bekende vriendjes die al op je wachten
* Een 4-jaar kroon
* Op de troon zitten
* Spelen
* De aller- aller- allerlaatste keer het kdv verlaten
* Rennen naar de lift
* Zelf de lift roepen en op de 0 drukken
* De deur van het GHG openmaken en de reis weer terug naar huis

Laatste dag

Yep: veel tekst en foto’s maar deze is dan ook met name voor mezelf gepost

2 Thoughts on “End of an era

  1. Een heel nieuw tijdperk breekt aan. Maar dan ook compleet nieuw. Één van tig keer per dag op en neer crossen van en naar school, schoolactiviteiten waarbij hulp van de ouders gewenst is en vriendjes en vriendinnetjes die elke dag met Demi willen spelen na school. Maar no worries.. dat went sneller dat je lief is. Met een jaar weet je niet beter meer

  2. Leuke lap tekst

Roept u maar!

Post Navigation