En weer 1 veilig thuis :-)

Bijna een jaar geleden, Danny’s beste vriend (en neef van zijn vriendin) besluit een jaar naar Australië te vertrekken. Vele vriendschappen zouden in die tijd en met die afstand verwateren maar de heren hebben al die tijd contact gehouden.

Tien minuten geleden: Danny aan de telefoon. Beetje vreemd want hij was vanavond nog hier en is pas om een uur of 9 vertrokken. Zijn eerste vraag was zo mogelijk nog vreemder. "Hoe is het met je?"
Euhm.. Danny, je hebt me nog geen uur geleden gezien. Veel is er niet gebeurd in die tijd.

Ondertussen hoor ik op de achtergrond z’n vriendin als één of andere gillende keukenmeid door het huis gaan.

"Nou" zegt ie "ik werd net gebeld en t was nummer 0186-*****# dus ik dacht dat het de oma van Manouk was maar die heeft 0186-****** en het was dus 0186-*****#."

Ik begreep er helemaal niets van.

"Dus ik neem de telefoon op" ging hij verder "en weet je wie het was?!"

Nou.. euh… 
Maar ik had natuurlijk geen idee, de enige die ik me kon bedenken wist ik zeker dat het niet kon zijn en daarbuiten?? Geen notie.

"Het was Joakim!!!"

En dat vond ik leuk voor hem maar nog drong het niet tot me door wat hij nou werkelijk tegen me zei, of in ieder geval wat hij wilde zeggen. Oh leuk zeg ik nog da’s een tijd geleden, hoe is het met hem? En nog steeds was het kwartje niet gevallen.

"Mam, het was Jo! Hij is thuis!"

Verdomd dacht ik nog da’s best stom van me. 0186-*****#… da’s niet echt een australisch nummer natuurlijk. Balen Dan, dat je net uit Oud-Beijerland weg bent! Maar dat "probleem" had zich al opgelost. Jo is al onderweg van hier naar Rotterdam. Ik vrees dat het een latertje gaat worden daar vannacht!

Jo

Welkom in ons midden
Welkom in dit huis
Nu je eindelijk weer hier bent
Welkom, jongen
Welkom thuis

2 Thoughts on “En weer 1 veilig thuis :-)

  1. Tegenwoordig is het helemaal niet moeilijk om contact te blijven houden. Internet maakt lange afstanden kort. Loesje had hier zo’n mooi spreekwoord ervoor: “Vroeger maakte je een praatje met de buurman, tegenwoordig chat je met een Chinees”

  2. Mee eens: Moeilijk is het inderdaad niet maar de wil moet er ook zijn/de vriendschap sterk genoeg.

Roept u maar!

Post Navigation