En dat is 1!

Mijn oranje hart loopt over van blijdschap : -D, ik kan er niks aan doen maar zodra Oranje speelt kan ik niet anders dan enthousiast en fanatiek worden.

Wat is me, voetbalsgewijs, bijgebleven vandaag:

* De levensgrote 11-tal foto op de zaak waar ik vanmorgen langsliep, een foto van maakte en waarbij ik me in het voorbijgaan afvroeg hoe het zou gaan lopen. Mijn gok was dat we met 2-0 klop zouden krijgen (Silly me ; -))
* De poule op de zaak, ik weet niet precies wie welke voorspelling heeft gedaan maar ik kan nu al wel vertellen dat niemand ‘m gewonnen heeft.
* Demi die me vanavond wist te vertellen dat wij Oranje zijn en blauw is Italië
* Alleen naar ‘t nederlands 11-tal kijken is ook niet alles, in je eentje uit je pantalon gaan bij ieder doelpunt voelt toch wat vreemd aan ; -)
* De spanning die ik toch heb wanneer de wedstrijd begint
* Het kabaal hier in de straat na ieder doelpunt
* Natuurlijk dat eerste doelpunt, wat eigenlijk een beetje raar ging. Het duurde even voor het tot me doordrong dat ie echt zat
* Het springen van Marco van Basten na het 2e doelpunt
* Italianen zijn toch niet zulke mooie mannen als ze in mijn herinnering waren
* De angst na de rust dat die italianen toch terug zouden gaan komen
* De opluchting toen we de derde erin schoten… wat kon ons nog gebeuren? ; -)
* Dat nederlanders zo voorzichtig blijven na de gewonnen wedstrijd. Natuurlijk kan er nog vanalles gebeuren, zijn we bij lange na nog geen kampioen en zullen het hoogswaarschijnlijk niet worden ook maar goddomme jongens, geniet van het moment, het grootste deel van het land is een avondje gelukkig en jullie hebben het toch maar gepresteerd om met 3-0 te winnen van Italie… Wie maakt jullie nog wat vandaag?
En daarnaast -> een beetje arrogantie is best sexy ; -)
* Had ik tot vanavond niet de illusie dat we de eerste ronde door zouden komen, nu zie ik ons toch zeker in de halve finale staan
* De glimlach op het gezicht van oudste toen hij net binnenliep…….
* De koppen in het nieuws: "Oranje vernedert Italië" , "En nu Frankrijk!" , "Oranje schittert in Bern" ,
"
Oranje knalt wereldkampioen omver" en ga zo maar door…

Het Nederlands Elftal op een EK… hoe lang het ook duurt, het blijft een feestje!

Nederland Italie 3 - 0

PS: Voor de liefhebbers die nog iets zoeken om alle wedstrijden bij te houden, hier kun je het programma Euro 2000 downloaden of hier (en dat vinden wij zelf handiger) een excel bestand.

17 Thoughts on “En dat is 1!

 1. gut, wat heerlijk dat je er weer bent!

  enne, alleen kijken is inderdaad raar. daarom heb ik samen met mijn boek zitten kijken

 2. Tnx Han!

  Marreuh: over dat met je boek kijken… dat vind ik toch ook wel een beetje apart hoor

 3. ja joh, je kent het wel.
  boek lezen, en wanneer de commentatort en het publiek beginnen te juichen even opkijken, het doelpunt zien en weer doorlezen.
  ik kan me er dan niet toe zetten om echt die volle 90 minuten boeiend naar een groen grasveld met 22 mannen en een bal te blijven kijken

 4. Same over here hoor, ik kan het wel maar niet wanneer ik in m’n eentje zit.

  De eerste helft heb ik wel helemaal gezien maar dat was omdat ik ff op bed lag en te belazerd was dat ik eruit kwam, de 2e helft heb ik gewoon beneden gezien en dus net zoiets als jij gedaan. Beetje surfen en snel kijken wanneer het nodig is

 5. Shit, ik zie net dat ik m’n lay-out (rechterkolom) weer es vakkundig om zeep geholpen heb, morgen maar es puzzelen wat ik nu weer gedaan heb :-S

 6. Opgelost. En nu mijn bed in.

  Trusten!

 7. Mijn oude comp aan moeten sluiten en daar stond jij nog onder de favorieten. Niet veel verandert (de blog en de toon) en leuk om te zien dat jij hebt volgehouden.

  O, en alleen springen voor een doelpunt?? Been there done that! Het werd zelfs zo gek dat ik (net als in een stadion) opstond als er een aanval richting de 16 meter ging. En dan ook nog met je handen voor je gezicht als de kans gemist werd.

  Man, wat ben ik eigenlijk triest…… als oranje speelt.

 8. Gelukkig alleen maar wanneer oranje speelt Har

  Mag ik eigenlijk wel Har zeggen? Zo goed ken ik je tenslotte niet (meer)

  We hadden het laatst nog over je, waar je ineens gebleven was. Onze gok was getrouwd en gebukt gaand onder het juk van het huwelijk

 9. euhm.. en met al die woorden wilde ik eigenlijk alleen maar zeggen: Leuk je weer es te zien! en ook dat je vaker je oude pc moet aanzetten!!! (of mij tussen je nieuwe favorieten zetten, dat had ook een optie geweest ;-))

 10. Getrouwd ? Ik ? Uiteraard (maar dat hadden jullie wel verwacht) wel een aantal aanbiedingen gehad maar daar zat toch niet echt iets tussen waarvan ik dacht; laat ik de sprong maar wagen.

  Ben de laatste tijd helaas heel veel op reis, dus veel te weinig thuis. Het is eigenlijk ook iets te druk naar mijn zin, maar goed ik wil graag zo snel mogelijk stoppen met werken dus dan moet ik er nu maar aan geloven.

  En jij? Met de kids gaat het goed zag ik, dus dan zal het met jou ook wel goed gaan, neem ik aan.

 11. Dan moeten wij maar trouwen

  Hier is het deels geweldig en deels kut, niks nieuws onder de zon dus maar met de kids gaat het inderdaad hardstikke goed dus wat dat deel betreft heb je helemaal gelijk

 12. “Deels geweldig en deels kut”. Zomaar 5 woorden die precies samenvatten waarom ik jou schrijfselen altijd graag heb gelezen.

  “Dan moeten wij maar trouwen ;-)”. Zomaar 5 woorden die precies samenvatten waarom ik vaak moet blozen als ik jou reactie lees.

  Je staat inmiddels weer onder de nieuwe favorieten dus ik zal regelmatig terugkomen om mij te verbazen, ontroerd te raken als je het over je dochter hebt en vooral schaamteloos te lachen.

  Maar hoe is het momenteel met jouw liefdesleven? Dood of nog altijd roerig?

 13. Tsjong… als je zo doorgaat kunnen we samen gaan zitten blozen

  Liefdesleven is overigens gecremeerd en al.

  Ik ben knettergek op alle mannen (-1) in mijn leven maar ook knettergek op hun vrouwen (of niet maar dan ken ik die vrouwen niet maar feit dat ze vrouw hebben is al reden genoeg er niet op te vallen.. Onmogelijke zin was dat weer, ik wil teveel uitleggen geloof ik)

  Geweldig volk dat mannetjesspul maar weet je wat t is, ik zit in zo’n leeftijd dat alleen kale(nde), bierbuikende, zich in lycra trainingsbroek voortbewegende, op de bank in slaap vallende, of middenin midlife-crisis zittende 45+ers op me vallen en in mijn hoofd kloppen dat soort mannen (nog ;-)) niet bij me.

  Alhoewel ik soms daar wel eens aan twijfel, met name als ik ‘s-morgens mijn bed uitstap, te weinig geslapen heb en ook nog eens te belabberd ben geweest mijn make-up te verwijderen.

 14. Dat beeld van een vrouw die met zwarte strepen over haar gekreukte gezicht uit een bed stapt zal ik de rest van de dag niet meer uit mijn hoofd krijgen, waarvoor dank.

  Ik begrijp trouwens ook dat het enige dat nog voor mij spreekt mijn leeftijd is. Nu moet ik mijn garderobe (ik heb alles van adidas!!!) gaan aanpassen, een matje laten groeien (heb je even?) en red bull inslaan om maar wakker te blijven.

  Goed, we hebben 4 reacties uitgewisseld en ik moet mijn hele leven om gaan gooien.

  Never a dull moment with Madd

 15. hahahahaha… Har Tnx! (en die is zeer oprecht) lang geleden dat iemand me zo heeft laten lachen :-).

  Moet nu gaan eten en mijn verzakte lijf en gekreukte hoofd in oranje gaan persen maar ik kom nog wel met een passende reactie denk ik

 16. Pfoeh, waar moet ik beginnen? Het eerste deel van de jaren 80 zat ik op school. Ik zeg wel op school, maar als ik eerlijk ben heb ik mijn pool-kunsten sterk verbeterd. Mijn schooltijd is geen weggegooide tijd geweest zie je wel.

  Ben in de jaren 80 ook nog ontmaagd, en dat was ook wel een BIG deal.

  Vanaf pakweg 1987 werken in Dordrecht en de weekenden uitgaan in Rotterdam en Amsterdam, leuke tijd gehad maar niet veel van opgestoken. Behalve dan dat zoenen met een roodharige best wel tegen kan vallen. Arne Jansen heeft zijn hele carriere opgebouwd rond een valse leugen;-).

  Tot zover mijn antwoord op jouw vraag.

 17. Man man man, wat ga ik een onuitwisbare indruk op jou maken.

  De reactie die ik net heb verzonden was bedoelt voor het andere draadje. Nu zijn mijn zielsroerselen sowieso al ietwat vaag, maar deze was van een uitzonderlijke klasse.

Roept u maar!

Post Navigation