Druk

Beetje afwezig geweest hier de laatste tijd en dat komt voornamelijk omdat ik druk ben met andere dingen, dingen die te maken hebben met tweedehandswinkels, marktplaats, schuurpapier en verf. Zo heb ik o.a. een kleine secretaire en twee stoeltjes voor Demi op de kop weten te tikken én 2 stoelen voor beneden en een salontafeltje.

De secretaire van Deems is eiken, niet echt mijn ding en daarnaast past het voor geen meter in haar kamer. Die is dus kaalgeschuurd, gegrond en in de witte verf gezet. De basis is af en hij kan gebruikt worden, moet alleen nog ff verzinnen wat er er nog mee ga doen om het wat meer een meisje-meisje uiterlijk mee te geven. De stoeltjes zijn blank hout en die wilde ik laten zoals ze zijn maar ik heb vanavond van de freule te horen gekregen dat ze ze toch liever wit wil hebben… Ze moet heel even wachten tot ik de andere dingen af heb maar ik heb haar beloofd dat ik daarna ook haar stoeltjes zal verven.

Voor mezelf heb ik twee rookstoelen en een salontafeltje voor alles bij elkaar € 28,00 op de kop weten te tikken. De stoelen ben ik vorige week met mijn pa in Leiden op wezen halen en de eerste stoel is al geschuurd, gegrond en geverfd, de 2e moet ik nog aan beginnen maar daarna moet ik iets gaan doen waar ik toch wel een beetje tegenop zie. Niet omdat het me niet leuk lijkt of omdat ik het teveel werk vind maar omdat ik het nog nooit gedaan heb, ik geen flauw idee heb hoe ik het aanpakken moet en ik ben als de dood dat ik de hele boel verpest: de kussens bekleden (zijn er nog stoffeerders in de zaal die goeie tips kunnen geven? ;-)).

Het salontafeltje had ik al een paar weken terug bij de plaatselijke tweedehandswinkel zien staan. Omdat ik nog genoeg te doen had heb ik het tafeltje steeds niet meegenomen maar het bleef ergens achter in mijn hoofd zitten dus ben ik er vandaag samen met Demi naartoe gereden en hebben we de tafel meegenomen. Terwijl zij naar turnen was heb ik de poten kaalgemaakt en in de grondverf gezet. De uiteindelijke bedoeling is dat het onderstel wit wordt en de bovenkant moet gewoon de houtkleur houden, alleen dan niet met de glimmende laklaag die er nu nog overheen zit.

Kortom: voorlopig nog werk genoeg.

tafeltje

7 Thoughts on “Druk

 1. Tips:
  – Maak foto’s bij het strippen van de stoel, zodat je weet hoe je het geheel weer het beste op kunt bouwen.
  – Lok de stukken (meubel)stof met een lokmachine af. Dit scheelt veel irritatie!
  – Zorg dat je een goed tack-machine hebt waarmee je strak kunt bekleden.

  Dat zijn zo de dingen die ik me nog kan herinneren. ‘t Is best leuk werk hoor!

 2. Dat tafeltje is leuk!

  Ik niet de stof meestal vast bij stoelen stofferen.
  En anders zelf een hoes maken met een rits? waar je de kussen in z’n geheel in kan doen.

 3. Tips mbt stofferen kan ik je niet mee helpen. Een goede vriendin van me is meubelstoffeerster, dus als ik wat te stofferen heb, kijk ik haar lief aan of zij het wil doen

  Wel een leuke hobby zo! Ik heb nog steeds een bankje staan dat al keurig in de grondverf staat (al twee jaar) en ook in gebruik is, maar nog steeds afgelakt moet worden. Maar ik ben er te beroerd voor

 4. je bent lekker bezig igg

  Gr
  Marja
  http://www.goedhuysverf.nl

 5. Nu nog de.. Eh.. Orrrrrrnamentjes!:-D

 6. Hahaha..en ik ben bezig met verven (gedeeltelijk) voor de verkoop op Marktplaats. Ben bezig met “verven, schuren, ouwe rommel”.

  Succes! Mooi gedaan!

  Kussens bekleden heb ik overigens wel eens gedaan. Samen een winkeltje beginnen?

 7. @Han: zo moeilijk heb ik het mezelf de eerste keer dat ik zoiets wil proberen nog niet gemaakt ;-). Het zijn losse kussens die op de stoelen liggen (ong 60 x 50 en 12 cm dik)

  @Bird, nieten gaat m niet worden denk ik. Het zal inderdaad iets van hoes met rits moeten worden.

  @Jen: hm… zij heeft weer wel een handige vriendin

  @ Meisje: je hebt mn log gevonden! Enne: ornamentjes zitten er op nu he!

  @Zij: t wordt tijd dat we eens een bakkie gaan doen samen

Roept u maar!

Post Navigation