Donderdag en vrijdag

Zo dan.
Ik ben ff rustig geweest hier, dit had meerdere redenen.
Ten eerste natuurlijk zowizo Dylan die thuis was . Het was erg lekker om mijn ventje weer thuis te hebben.

Aangezien hij nu in een andere provincie woont (bah.. ik blijf er een vieze smaak van in mijn bek houden als ik dat moet zeggen) heeft hij niet mee dezelfde weken vakantie als de kinderen hier. Voor deze ene keer was dat wel even lekker voor zowel hem als mij.
Zo had ik tijdens schooluren tijd met hem samen zonder dat er 33 andere kinderen hier binnen zijn en/of aan de deur stonden, hij heeft als “grote broer” lekker met zijn zusje kunnen trutten (zie de foto’s) en hij heeft toch ook weer met zijn vriendjes kunnen spelen.
Voor Dylan is de verhuizing natuurlijk een grotere verandering dan voor wie dan ook. Hij heeft bijna zijn hele leventje moeten achterlaten, het huis waarin hij sinds zijn geboorte woont, zijn klasgenootjes, zijn vriendjes, zijn broer en zus, opa en oma, zijn vertrouwde omgeving….
Ik heb het er eerlijk gezegd ook niet bepaald makkelijk mee.. ik probeer er niet teveel over na te denken en overdag gaat dat ook wel maar als je dan ‘s-avonds in je bed ligt is het verrotte lastig om je gedachten niet op dat onderwerp terecht te laten komen. Over het algemeen eindigt het ermee dat ik mijn bed weer uitga tot ik zo moe ben dat mijn hersens ‘t opgegeven hebben en ik gelijk in slaap val.
Dylan’s vader vind dat ik er niet zo’n punt van moet maken en zegt dat Dylan al helemaal gewend is… ik betwijfel het eerlijk gezegd.

Daarnaast ben ik van hot naar her en van het kastje naar de muur gerend de afgelopen dagen. Ik ben erachter gekomen dat Nederland toch een mindere verzorgingsstaat is dan ik altijd heb gedacht.
In het kort de situatie: Ik ben bevallen, bevallingsverlof gehad, ziek geworden,ziek gemeld. So far, so good zou je denken. Helaas. Omdat ik ouderschapsverlof zou opnemen ben ik wel ziekgemeld op de zaak maar krijg ik geen geld omdat ik ouderschapsverlof heb.
Voor een (tijdelijke) uitkering kom ik echter niet in aanmerking omdat ik een werkgever heb….
HELP!
Tel daarbij op dat er geen kinderopvang te regelen is (tenzij je je kind een dag hier, een halve dag daar, dan weer een dag hier en dan een dag daar Opvang wil noemen) en dan zinkt de moed me wel eens in de schoenen.
Ter aanvulling, om vragen/commentaar te voorkomen-> het feit dat er geen opvang is is niet de reden dat ik me ziekgemeld heb.

Voorlopig hou ik me vast aan het id wat me tot nu toe altijd overend heeft weten te houden: “Uiteindelijk komt het wel weer goed”

Ik heb geweldige ouders die altijd voor me klaarstaan, 3 heerlijke kinderen (met de nodige problemen zo nu en dan maar dat maakt niet dat ik ook maar een spetter minder van ze hou) en een stel leuke vrienden waar ik altijd terecht kan voor een borrel of een gesprek (ik ben alleen dat praten zo beu )

Maar soms…. heeeeel soms zie ik t wel es ff niet meer zitten.

8 Thoughts on “Donderdag en vrijdag

  1. En toch hebben we leuk gekletst.. als vrienden.. ;D

  2. Sorry, er ging iets fout ;-(

    [img]http://groups.msn.com/_Secure/0SQByAOgWWWIZDDblhoKVuyNOqSsnHTjl*Er66dzrwlkKxJqHfRpO5RijZH7f7mpQbpQy6*G6u3wekOJcDuzI7QZ!TZwa4dA3R*KFAydMWjyDp2q8JmuQ4Q/angel1.gif?dc=4675436614630951732[/img]
    A guardian angel for you

  3. Jawel… zei ik van niet dan??

  4. Fout?? Nee hoor… hij deed t!

Roept u maar!

Post Navigation