Doe mij een keer wat simpels

"Prikkelbare Darm Syndroom" het is nu al de 2e arts die tot die conclusie komt dus dan zal het wel.

‘ T is weer zo’n vaag iets. Klachten zijn wisselend van aard, kunnen langdurig aanhouden of steeds terugkomen, je kan jarenlang klachten houden en soms zijn de klachten ineens helemaal weg. Een lichamelijke oorzaak is er niet voor te vinden, het kan geen kwaad maar kan wel verdomde (mijn woord, niet dat van de dokter) vervelend/pijnlijk zijn.

Medicijnen zijn er niet. Speciaal dieet zinloos (tenzij je last hebt van verstoppingen maar dat heeft dan niet perse met dat PDS te maken). Hoe de klachten onstaan is niet duidelijk, het lijkt erop alsof de darmen sterk reageren op drukte/spanningen.

Op de ene site lees ik het één op een andere weer wat anders. De informatie die ik van de dokter heb meegekregen wijkt daar weer van af. Het enige waar ze het over eens lijken te zijn is wel regelmaat en geen stress (echt wat voor mij ;-)).

Om m’n vader maar weer es aan te halen: "Ze heb weer wat". En ze is er niet blij mee. Doe mij gewoon iets waar ik een pilletje tegen (of voor… ik weet dat nooit) kan innemen. Bah!

6 Thoughts on “Doe mij een keer wat simpels

 1. he bah, vervelend opstandige darmen

 2. Ik dacht dat je een afspraak bij de kaakchirurg ging maken

  Maar even on-topic; mijn vader heeft vergelijkbare symptomen en idem diagnose gekregen. Hij is aan die darmflora yoghurt zooi gegaan (bij gebrek aan yakult in spanje) hij zegt dat het hem wel verlichting geeft. Misschien het proberen waard.

 3. Misschien is ’t gewoon besmettelijk; jij prikkelbaar, je darm ook :-

  Just kidding.. beterschap, Oane.. En euh… misschien ben je gewoon in spanning voor morgen.

 4. Haha, Durrrk is waarachtig grappig..dit keer!

 5. @ Neel:

  Behalve KAAS kan men je vader dus ook Yakult kado geven…?

  Zie je wel, met een beetje fantasie heb je zo een kadolijst gemaakt!

 6. Ja zou ook die activia proberen..en als niets je helpt ga accupunctuur doen..dat helpt zeker!!
  Sterkte,
  MaaNtje

Roept u maar!

Post Navigation