Doe de hoortest..

Moeder is altijd al doof geweest. Vader word daagje ouder en is inmiddels ook redelijk slechthorend. Tante uit Engeland heeft dubbele handicap: én doof én ze komt uit Liverpool. Voor degenen die zich afvragen wat dat voor probleem oplevert hierbij een kort fragment van mijn nicht:

Ik kan ze prima verstaan maar mijn 2 oudsten hebben er (met name als m’n tante er net is en ze weer even aan het accent moeten wennen) wat moeite mee. Danny doet nog steeds zijn uiterste best tante te begrijpen, Dylan heeft het allang opgegeven dus die lacht gewoon vriendelijk en knikt wat met zijn hoofd wanneer er iets tegen hem gezegd wordt.  Demi heeft er nog het minste moeite mee, die praat half nederlands, half engels (Ja echt: ze had al wat van Dora opgestoken maar ze heeft sinds groep 1 ook engelse les op school). Tante heeft weer moeite met het feit dat de kinderen te zacht praten dus wil dat de kinderen harder tegen haar praten, de kinderen hebben er weer moeite mee om tegen haar te gillen (niet echt iets wat ik ze in de opvoeding meegegeven heb tot nu toe: “Gillen tegen die oudjes”

Hoe dan ook: 3 doven, 1 Liverpools accent, 3 kinderen die er geen bal van verstaan. Ik kan u vertellen dat het vanmiddag chaos was.

Al met al trouwens niet zo vreemd dat ik gisteren de hele dagdoe de hoortestheb lopen fluiten.

4 Thoughts on “Doe de hoortest..

  1. Hahahahahhaha prachtig dit An

  2. @Richard: nou zo prachtig was t anders niet

    @tante neel: Nope…

Roept u maar!

Post Navigation