Die liefde weet wat

Om de één of andere vage reden (‘t zal het weer wel zijn ofzo ) raak ik de afgelopen dagen met de meest uiteenlopende personen in gesprek over de liefde. En dan met name over het al dan niet hebben van mijn en hun liefdesleven.

Over mijn liefdesleven kunnen we kort zijn. Het is er niet. En als ik eerlijk moet zijn: op dit moment mis ik het niet ook. Mijn huwelijk was hectisch, de jaren na mijn huwelijk zijn hectisch geweest en alles wat ik op dit moment wil is rust. Niet zozeer in mijn leven (ik teer eigenlijk best goed op tumultueuze gebeurtenissen ) maar met name in het leven van mijn kinderen.
Met de kinderen gaat het goed, beter dan het in lange tijd gegaan en zoals dat bij de meeste ouders geldt: als het goed gaat met de kids gaat het automatisch ook goed met mij.

Vanavond kwam er een vriendin langs die tot over haar oren verliefd is. Verliefd op iemand die ze via internet heeft leren kennen. De verhalen zijn, zoals de verhalen van de meeste verliefde mensen zijn, leuk. Totaal irreëel, volkomen voorbijgaand aan elke vorm van realiteit, alles bekeken door die onwaarschijnlijk grote roze wolk maar leuk.

Het deed me denken aan mijn periodes van grote verliefdheden en alleen al om de energie die het je geeft, het feit dat verliefde mensen er om één of andere vage reden eigenlijk altijd goed uitzien, de dingen die je doet die je normaal gesproken niet in je hersens gehaald zou hebben was ik haast jaloers op haar.

Haast…

Maar op dit moment heb ik geen zin in één of andere paardans, niet het aan elkaar ruiken, aftasten, het voorstellen, de nachtenlange gesprekken (telefonisch, chat, sms, e-mail), het slaapgebrek, jezelf van je beste kant laten zien, het flirten, weer over je verleden vertellen en het hebben over wat je in de toekomst allemaal nog zou willen, het dromen over hoe ideaal deze man is.

Kortom: het blijft een raar cirkeltje, van verliefd zijn krijg je energie maar je hebt ook verdomd veel energie nodig om verliefd te worden.

20 Thoughts on “Die liefde weet wat

 1. Verliefdheid is waardeloos en verwarrend. Echte liefde is veel toleranter en daar valt dus ook veel makkelijker mee om te gaan.

 2. Nu ik daar zo es over nadenk heb je daar inderdaad volkomen gelijk in!

 3. wijze woorden Madd, maar het blijft moeilijk hè ?
  Luister net een liedje van Rod Steward ; Love hurts
  en zo is’t maar net

 4. En je kunt het niet voorkomen! Het gebeurt gewoon.

 5. Tja liefde is net als eten, als je eenmaal een paar happen hebt gehad weet je hoe het smaakt. Daarnaast ben je steeds opzoek na dat oude recept, wat zo lekker was. Maar het smaakt nooit zoals het gesmaakt heeft. Maar zonder eten ga je dood en zonder liefde leef je niet. Was liefde maar zo makkelijk als een blik eten open trekken.

  Groet,
  Een blik eten wat al jaren over tijd is;-)

 6. @ D. True… maar de kans dat het gebeurt als je het merendeel van je tijd tussen de veilige muren van je eigen huis doorbrengt is niet zo heel groot hoor
  (en ja.. dan hebben we nog het http://www... maar de vent die mij nog weet te boeien daar moet wel van hele goeie huize komen!)

  @iemand: daar ga ik vannacht even over nadenken.. nu naar bed.

 7. Let’s face it; verliefdheid is nature’s clever way om twee mensen even bij elkaar te krijgen om tot een voortplanting van het nageslacht te komen. That’s all. Daarom geloof ik niet zo in verliefdheid op latere leeftijd; de vruchtbare jaren liggen dan enige jaren achter ons (hoewel dat wellicht in ‘t perpektief van de man iets anders ligt dan dat van de vrouw).

  Kortom; emotionele plakband, slechts van tijdelijke aard.

  Maar euh.. wel een ietwat zware ‘discussie’ omtrent zo’n lichtvoetig onderwerp..

 8. mooi omschreven en oh zo waar……. en als jij het voor nu goed vind zo, dan is het toch gewoon goed zo!!!

 9. Verliefd worden op iemand via internet, levensgevaarlijk!!!!
  Voor je het weet woon je samen en heb je een kind

 10. Geluk en verliefd zijn, zijn twee verschillende zaken.
  Ik wens je het eerste van harte toe..!

 11. Meestal leuk, dat kriebelige gevoel, maar soms verwarrend en zelfs vervelend … Omdat je je openstelt voor energieen waar je soms geen raad mee weet. (zeker via internet…)
  Het kan je wel mooi(er) maken, je blik verruimen en je laten stralen … Ik ben zelf altijd liever voorbij het verliefde gevoel zodat alles in alle openheid en eerlijkheid uit de doeken is gedaan zodat je van allebei weet waar je staat en dan word ik pas kalm en helemaal gelukkig …

 12. Ik geef momenteel ook de voorkeur aan praktsiche oplossingen.
  Ik heb ondertussen al wel ontdekt dat ik met de mensen die ik via mijn log ken en ontmoet heb een heel andere vorm van (verder) kennismaken bedrijf. Ondanks dat het een eerste ontmoeting is kan je het hele aftast verhaal achterwege laten (want dat gaat ook op voor beginnende vriendschappen)

  Ik denk dat ik mezelf maar snel tot mijn volgend ordenings actie op mijn log ga storten…
  Categorie “wat je moet weten over Neel voor je besluit te blijven plakken”
  Kan “een zeker iemand” op zijn gemak kijken/lezen of ik “leuk genoeg” ben voor ik hem met een spraakwaterval al “weg spoel”.

  Neel probeert nieuwe tactieken…. wanneer kan je beginnen met koosnaampjes? Ik vind zijn naam zo verschrikkelijk…

 13. haha

  a la minute mee beginnen, niet gelijk zo’n kleffe uitzoeken natuurlijk maar als “geintje” een naam roepen en die dan gewoon blijven gebruiken

  (btw:ik ga steeds nieuwsgieriger worden hoor ;-))

 14. Neel: ik vind het leuk voor je!

 15. Ooit had ik mijn buik vol van liefde….

 16. Ik ook… 3 x zelfs.

 17. Pfoe, dapper hoor ! ;S Vond 1 x wel zat. (van teveel liefde raak ik in de war had ik al snel door…) ;-D

 18. Had ik je trouwens al eens verteld dat mijn 1e (én enige) ook Danny heet…

 19. Nu wel

  (en als ie zo heet dan moet het wel een goeie zijn :-))

 20. Jaa, die Danny’s zijn wel oke !

Roept u maar!

Post Navigation