De Spelden in de Hooiberg

Ik heb een raar leven… soms. Gelukkig heb ik nog steeds de overtuiging dat je alles wat je overkomt zelf op één of andere manier aanstuurt en dus ook een andere kant op kan sturen (nu alleen nog even leren gasgeven want ik wil als de sodemieter weer es een andere richting op )

Toch zijn er ook dingen in je leven waar je totaal geen invloed op hebt. Het al dan niet hebben van vrienden is één van die dingen. Je kan nog zo hard je best doen, het is altijd nog afhankelijk van de ander of hij/zij je vriend wil zijn.

Je leest/hoort wel eens dat een mens nooit meer dan 1 of 2 echte vrienden kan hebben, als ik dan beweer er meer te hebben dan gebeurt het nog wel es dat ik te horen krijgt “Wacht maar tot je ze een keer nodig hebt… en tel dan maar es hoeveel je er over houdt”.

Been there… done that.

En dan realiseer ik me dat ik wat dat betreft in ieder geval een “gezegend” mens ben. Ik weet namelijk dat ik een boel echte vrienden heb (en met “boel” bedoel ik in mijn geval -ff tellen- euhhmmm 1,2,3,4,5,6,7,8!!)
A C H T!!
Dat is niet mijn verdienste, geen idee waar ik het aan te danken heb maar ik ben er absoluut erg blij mee!

Dus, bij deze, (in willekeurige volgorde); L, H, B, P, M, S, D & H -> Tnx!

You’re the best!!

0 Thoughts on “De Spelden in de Hooiberg

 1. Voor mij was het altijd erg moeilijk om vriendschappen te houden. Door de vele verhuizingen (reeds in mijn jeugd) heb ik vele vriendschappen weten te sluiten, en na elke verhuizing werd er in beginsel weekelijks ‘gepend’ maar na verloop van tijd verwaterde het contact.

  Maar met 4 personen heb ik meer dan 13 jaar een ijzersterke band (gehad). Die zijn me dan ook altijd achterna gereisd: Miami, Italië, Curaçao & Bonaire…Nu zit ik eindelijk weer in NL en jammer genoeg is de 1e geemigreerd naar het buitenland. De 2e woonde (sinds mijn terugkeer) in UK, is sinds een paar maanden weer terug, maar bereidt zich voor om naar Thailand te vertrekken. Haar vertrek valt toevallig in dezelfde week als die van mijn vader. De 3e persoon heeft op 33-jarige leeftijd zijn strijd tegen kanker opgegeven. En tot slot is er vriend nummero 4, welke altijd in het buitenland heeft gewoond.

  Eigenlijk ken ik vreselijk veel personen, ik heb een leuk contact met velen, maar ik kan ze niet mijn ‘vrienden’ noemen. Het rare van is dat sommigen van hun het over ‘mijn vriendin’ hebben wanneer ze het over mij (Bananas dus) hebben.

  Vriendschap is m.i. niet gebaseerd op de aantal jaren dat je een persoon kent, maar op de belevenissen (gebeurtenissen), welke je met een persoon gedeeld hebt. Sommigen noemen iemand al een vriend na 1 biertje met die persoon gedronken te hebben. Dat is voor mijn geen vriendschap. Het moet meer lading hebben.

  Met mijn vrienden deel ik samen een bed en praten we tot wanneer de zon weer opkomt. Soms zeggen we ook niets en ook dat voelt foking great!

 2. Vriendschap is m.i. niet gebaseerd op de aantal jaren dat je een persoon kent, maar op de belevenissen (gebeurtenissen), welke je met een persoon gedeeld hebt.

  Mee eens.. ik zie mijn vrienden bijvoorbeeld ook niet elke week, sommige zelfs niet elke maand maar
  wanneer we elkaar zien is het gevoel altijd goed.

 3. Mooi gesproken Madd!

 4. Kep er 2…das alles..
  een homo en een vrouw, need I say more ??

Roept u maar!

Post Navigation