De politie heeft meer vrouwen nodig!!

Vandaag was weer een dag om nooit te vergeten. In eerste instantie weinig bijzonders, te lui om aan te kleden dus bijna de hele dag in mijn pyama rondgelopen, 86 wassen gedraaid, tussen neus en lippen door “ff” de wasdroger gerepareerd ;-), beetje opgeruimd hier en daar, ruzietje met Danny over de veldslag die er weer es in zijn kamer had gewoed etc etc.
Just another day at home….. In de loop van de middag ging Dylan met zijn vriendjes buiten spelen (op de bmx natuurlijk).

‘s-Middags “moest” ik nog op verjaardagsvisite bij mijn buurmeisje die 18 was geworden. Net op het moment dat ik de straat overstak om naar hun toe te gaan ging daar de deur open en kwam de buurman de voordeur uitgelopen. De buurvrouw die, met de telefoon nog in haar handen, ook bij de voordeur stond zei “Hij moet naar het politiebureau… Mike (hun zoon en vriendje van Dylan) is meegenomen naar het bureau”.
“Ohw jee” dacht ik… Je hoeft natuurlijk geen al te helder licht te zijn om gelijk door te hebben dat dan ook Dylan op het bureau zit…..

Maar goed: IK had geen telefoontje gehad. Best vreemd, zeker als je je realiseert dat hij net vorige week 11 jaar geworden is… best klein dus nog.
Even afwachten maar dan of ze mij ook nog bellen. We zaten daar een beetje te kletsen over wat er nou precies gebeurd was. Het bleek dat de kids een bouwterrein opgegaan waren… Om precies te zijn: het terrein waar ze het nieuwe politiebureau aan het bouwen zijn ( #DanBenJeBestEenBaas ;-)). Dit mag natuurlijk niet en wat doe je dan als rechtgeaarde agent?? Nee.. dan worden de jongetjes niet door een “boze” politieagent thuisgebracht, nee nee. Dan pak je die jongetjes op en neemt ze in een politiebus mee naar het bureau voor verhoor!!
(De 3 -spinternieuwe- BMX-jes die toch best een aardige cent waard zijn laat je gewoon staan waar ze stonden. Als ze gepikt worden komen die jongetjes nog maar een keer naar het bureau om aangifte te doen)

Al met al ging er zo heel wat tijd voorbij, de buurman was nog steeds niet terug, het werd donker en…. ik wist nog steeds niet zeker of Dylan nou al dan niet ook daar zat.
Om zes uur was ik inmiddels zo pissed dat ik naar huis ben gegaan en zelf 0900-8844 heb gebeld. “Politie Zuid-Holland zuid… waarmee kan ik u van dienst zijn?!”

“Goedenavond, u spreekt met Madd. Ik ben mijn zoon al een tijdje kwijt en nou hoor ik net toevallig van de overburen dat hij wel eens op het bureau van de politie te OBld kan zitten”
“Ik zou het u niet kunnen vertellen, als u een moment heeft ga ik even informeren. Wat is zijn naam?”
“Hij heet Dylan en vertelt u er ook maar gelijk bij dat ik erg boos ben!!”
“Ohw… is hij minderjarig?”
“Hij is vorige week 11 geworden mevrouw”
“Momentje…

Even was het stil maar daarna ging de telefoon weer over.

“Politiebureau OBld, goedenmiddag…”
“Met Madd, goedenavond
“Oh ja, inderdaad, het is al avond…”
“Ik bel even over mijn zoon, Dylan. Ik ben hem alweer een tijdje kwijt, het is inmiddels hartstikke donker en bij toeval hoor ik van de buren dat hij wel eens bij u op het bureau zou kunnen zitten”
“Dat zou best es kunnen” (Dat was al niet echt een antwoord waar ik vrolijk van werd)
“Meneer… mijn zoon is pas 11 jaar. Ik wil graag zeker weten of hij bij u op het bureau zit.. hij is nl al best lang weg inmiddels en het is HARTSTIKKE DONKER”
“Ik kan niet bijhouden wie er allemaal hier op het bureau zitten mevrouw” (ik neem aan dat ze hele zondagen vullen met het oppakken en verhoren van 11-jarige jongetjes want anders zou je toch wel weten dat er van dat kleine grut op zo’n bureau zit) “maar er hebben er wel een paar gezeten hier en die hebben we net weer weggestuurd, dus dan kunt u hem zo wel weer thuisverwachten”
Hiermee was voor hem, aan zijn toon te horen, het gesprek wel beeindigd. Het is dat ook hij waarschijnlijk een cursus telefoon-beantwoorden heeft gehad en dus heeft geleerd dat hij de “client” het gesprek moet laten beëindigen anders had hij er waarschijnlijk ook nog wel “goedenavond” achteraan gezegd.

Mijn bloed begon inmiddels steeds dichter het kookpunt te naderen. “Meneer… het is inmiddels half 7 geweest. U neemt ze mee naar het bureau en stuurt ze dan gewoon in het donker de straat weer op ZONDER ook maar de moeite te nemen contact met MIJ op te nemen?!. Ik geloof niet dat ik het hier helemaal mee eens ben… waar kan ik een klacht indienen?”

“Klacht indienen???? Waarvoor dan???”

“Meneer… als hij iets gedaan heeft wat niet mag.. prima. En als hij nou 15 of 17 of 18 jaar was geweest .. a la. Maar hij is 11, jullie nemen hem mee naar het buro, houden hem daar vast voor v e r h o o r. Om half 7 ‘s-avonds zetten jullie hem zo weer op straat en NIEMAND die de moeite neemt om mij even te bellen????????”

“Mevrouw, als U 10 dingen tegelijk kan doen dan moet U maar bij de politie gaan solliciteren maar ik denk dat ook U dat niet kan!”

“Meneer….. ik ben een vrouw. Natuurlijk kan ik 10 dingen tegelijk doen!!!!!

Toen was ie eindelijk stil.

Anyway… wordt vervolgd (denk ik….)

7 Thoughts on “De politie heeft meer vrouwen nodig!!

 1. Ik hoop dat hij weer veilig thuis is, en die eikels mogen ze van mij gelijk ontslaan. Ik hoop dat je hoer nog wat mensen de oortjes gaat wassen.

 2. is hij wel weer veilig thuis gekomen?

 3. Haha, die Dylan… (oeh, beetje ongepast zo te beginnen, maar als ik Dylan een beetje meen te kennen vindt ie ‘t wel stoer; een burootje doen.. ) Hoewel tot half zeven…;-(

  Maar inderdaad; soms schaam ik me dat ik bij Justitie werk.. ;-( Prioriteiten stellen is niet hun sterkste kant, kennelijk…

  Verder geen emotionele schade?

 4. Dylan vond het inderdaad allemaal best stoer… enige probleem voor hem was of hij nu bij Buro Halt of Stop terecht zou komen.

  De rest is nl net iets ouder dan hem en tsja.. als jke dan toch straf krijgt dan het liefst samen met je vrienden ;-))

  Maar serieus: ik heb er meer aan over gehouden dan hij!

 5. En jij zegt ‘GOOOOO’ tegen mij?

  Goooo Madd!! Snoer hem maar de mond!

  Niet te geloven zeg; Jochies van 11 die kattekwaad uithalen behandelen ze als criminelen terwijl de echte criminelen 5 meter verderop ongestoord hun gang kunnen gaan. Holland wederom op z’n smalst.

 6. Tuurlijk klacht indienen, zijn ze nou helemaal van de bovenste verdieping af gepleurd !!!
  Laat gelijk die BMX als gestolen opgeven en stel de politie aansprakelijk (of is dat weer strafbaar )

 7. Pingback: Plaatselijke Bekendheid | Moe-Moe

Roept u maar!

Post Navigation