Dat je het ff weet

Goede Vrijdag is de vrijdag voor Pasen. Op deze dag herdenken christenen de kruisiging en dood van Jezus Christus op de heuvel Golgotha nabij de stad Jeruzalem. (Het verhaal gaat dat) Bijna tweeduizend jaar geleden Jezus de kruisdood stierf nadat hij hier door de Romeinse stadhouder Pontius Pilatus op aandrang van het Sanhedrin, de Joodse hoge raad, toe was veroordeeld.

Pasen is van oorsprong een feest ter nagedachtenis van de opstanding van Jezus Christus.
Wordt op goede vrijdag het lijden en de kruisdood van Jezus Christus herdacht, met Pasen herdenkt men zijn opstanding, ook wel verrijzenis genoemd, uit de dood

Op Hemelvaartsdag (Ascensionis Domini in het Latijn) vieren christenen dat Christus na de kruisiging en opstanding ten hemel is gevaren
Hemelvaartsdag valt op de veertigste dag gerekend vanaf Eerste Paasdag, waardoor de datum elk jaar anders is. Wel valt Hemelvaartsdag altijd op een donderdag. Hemelvaartsdag valt tien dagen vóór Pinksteren.
De vroegst mogelijke datum is 30 april, de laatst mogelijke 3 juni.

Pinksteren is een in alle christelijke kerken gevierd hoogfeest waarin de verlichting door de Heilige Geest wordt herdacht en het begin van de Christelijke Kerk wordt gevierd. Omdat Pinksteren op de 50e Paasdag valt (dus precies zeven zondagen later dan Pasen), valt het net als Pasen niet elk jaar op dezelfde datum.

Bron

Zo… nu weet je tenminste waar die vrije dagen vandaan komen

2 Thoughts on “Dat je het ff weet

  1. ik zeg het wordt tijd voor nieuwe tradities

  2. sowdan…..dat weten we dan ook weer
    nu eerst een bavaria

    @ mrs.mikmak : iets bijzonders in gedachte ?
    we kunnen namelijk nog wel een extra snipperdag gebruiken in Nederland. Bijna alle Europese landen hebben meer vrije dagen dan wij hier in Holland.
    Kan ik op Goede Vrijdag ook eens snipperen

Roept u maar!

Post Navigation