Danny

Dit is één van mijn favoriete foto’s van Danny. Ruim 2 jaar geleden genomen, precies in de overgangsfase tussen kind en puber.

De zomer dat hij net zijn laatste jaar in het basisonderwijs had afgesloten en zijn “nieuwe leven” op het voortgezet onderwijs zou gaan beginnen.
De zomer dat hij niet meer mee wilde doen aan het Huttenbouwen maar nog wel ff kwam kijken.

Een paar dagen nadat deze foto gemaakt is begon zijn nieuwe schoolse leven op een (te?) grote scholengemeenschap hier in OBld.
Hoewel Danny op zijn lagere school nog nooit problemen heeft gehad, noch met cijfers, noch met leraren ging het op deze scholengemeenschap vrijwel vanaf de eerste dag mis.
Waaraan het precies heeft gelegen heb ik nooit begrepen en ik zal het wel nooit begrijpen ook maar (om een lang verhaal kort te maken) aan het einde van het schooljaar werd ons vriendelijk verzocht een andere school te zoeken voor Danny.
(waarbij verzocht een groot woord is want we kregen nl gewoon een bewijs van uitschrijving van deze school in de bus).

Gelukkig is er hier in OBld nog een scholengemeenschap en daar mocht Danny na een aantal gesprekken komen. Ook hier gaat het niet zonder horten of stoten, er zijn teveel factoren waardoor het voor Danny moeilijk is op deze school “normaal” te functioneren. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat hij adhd heeft, de situatie hier thuis die niet altijd even stabiel genoemd mag worden en daarnaast is hij natuurlijk ook nog es gewoon een puber.

Zoals ik ff terug al zei, heb ik inmiddels te horen gekregen dat Danny ook op deze school niet kan blijven. Gelukkig pakt deze school de zaken heel anders aan dan de vorige. Ik kan niet anders zeggen dan dat men op deze school zeer met Danny’s wel en wee begaan is en hij hoeft dan ook niet hals over kop weg.
Hij hoeft ook niet weg omdat zij niet weten wat ze met hem aan moeten maar omdat ze vinden dat ze daar Danny niet de zorg en begeleiding kunnen geven die hij nodig heeft en hij kan gewoon op deze school blijven tot er een andere school voor hem gevonden is.

Dit is natuurlijk geen nieuws, het is iets waar ik al rekening mee gehouden had dus ik was al langer bezig met het zoeken naar een andere school, met een vorm van onderwijs en begeleiding die wel werkt voor Danny.

Het lastige is alleen dat dit soort scholen vrij dun gezaaid zijn en je dus met wachtlijsten te maken hebt, t wordt nog ff doorbijten dus.

Gelukkig is het wel zo dat, na een tijd met veel toestanden rondom Danny achter de rug te hebben, het thuis in ieder geval steeds beter gaat en er steeds minder (heftige) ruzies zijn.
En hoe en wat dan ook, het is en vreselijk lekker en leuk jong en ik hou zielsveel van hem.

Hij komt er wel!

0 Thoughts on “Danny

 1. *snif* mooi geschreven zeg! Maar komt vast allemaal goed!

 2. Heel erg mooi geschreven. Ik zal je een tip geven: zoek een man of vrouw van een jaar of 10 tot 15 ouder dan hij is, en die net als je zoon een aantal problemen heeft gehad in zijn of haar schooljaren.

  Toen ik een jaar of 13 was, had ik hetzelfde probleem, maar een werknemer van mijn vader had hetzelfde gehad in zijn jeugd. Iemand die ver van je af staat is geen bedreiging en het heeft mij heel erg geholpen.

  Maar ik wens je zoon heel veel succes en doorzettingsvermogen, hij zal het nodig hebben. Want vergeet niet dat mensen met een aandoening als die van je zoon meestal heel ver komen in de gewone wereld.

  Marcel

 3. Wat minder voor Danny en ook voor jullie natuurlijk!!! Toevallig heb ik 2 jaar geleden stage gelopen op een zmlk school, dit was ook voor onder andere kinderen met ADHD, maar ook met leerproblemen. En als ik het zo lees, hoort Danny daar niet echt thuis. Een ZMOK school is denk ik ook niet een leuke en goede optie, maar wat dan wel. Een kleine school, beetje privé, waar Danny veel aandacht en zorg en steun kan krijgen, zodat hij zichzelf kan zijn. Want ik weet niet op wat voor school hij zat, maar pubers pesten, heel erg, dus als je een beetje anders bent….:( Ik weet er alles van.

  Succes! Ik heb er ook vertrouwen in, net als jij. Er zijn Duiveltjes op deze aarde en engeltjes

 4. Je hebt wel vaker wat over de problemen met Danny geschreven, de laatste keer wilde ik idd bijna opschrijven ‘laat een onderzoekje doen naar ADHD”, maar heb er toch van af gezien.

  Mijn zus heeft nl. een zoontje met ADHD, Dean 7 jaar. Een scheet van een jongen, ben werkelijk gek met hem. Maar soms zo moeilijk in de omgang met andere kinderen!
  Uit ervaring weet ik dus dat het erg zwaar is, en dat je af en toe niet weten waar je het zoeken moet.
  Zit hij ook aan medicatie?

  Madd, met liefde en veel geduld komen jullie er wel! En een overvloed aan liefde daar hoef ik bij jou niet aan te twijfelen.

 5. Poe he, ik leef met je mee. Komt denk ik doordat ik zelf een puberende zoon heb die het af en toe te bont maakt op school.

 6. Buiten de standaard problemen denk ik dat het binnenkort wel druk word voor de deur met langsfietsende meiden

 7. Soms is al je moederliefde niet genoeg om je kind tegen die boze, niet begrijpende, wereld te beschermen.
  ZIJ hebben nu eenmaal niet de gave gekregen om door dat maskertje, wat je kind op heeft, heen te kijken.
  Maar het komt goed, daar heb (ook) ik alle vertrouwen in

 8. Tnx voor alle reacties… zo nu en dan kan ik dat wel es gebruiken!

Roept u maar!

Post Navigation