Dag Buik!

Vorig jaar om deze tijd was ik een week of 13 zwanger (gok ik… het is gevoelsmatig alweer jaren geleden dat ik zwanger was dus precies hoeveel weken durf ik niet te zeggen).

Naast alle andere gedachtes en emoties die er door me heen gingen had ik ook deze: “Hoe ziet mijn lijf er volgend jaar rond deze tijd uit???”

Val asjeblieft niet allemaal over me heen nu… over de oppervlakkigheid van zo’n gedachte.
Ik weet dat er mensen zijn die er alles voor over zouden hebben om een kind te kunnen krijgen, ik weet dat er niets mooier is dan een kind te krijgen, ik weet dat het belangrijker is dat je een gezond kind krijgt dan een “mooi” lijf (mooi tussen aanhalingstekens omdat ik ook weet dat wat de één mooi vind de ander niet om aan te zien vindt) te hebben etc etc etc. Maar ook ik ben maar een mens en alhoewel ik liever een kind heb dan een mooi lijf, liever een gezond kind heb dan een mooi lijf toch is het iets geweest wat ik me afvroeg. Shoot me!

Een paar jaar geleden heeft mijn toenmalige vriend een serie foto’s van/voor mij gemaakt (en bewerkt overigens).
Een aantal van die foto’s hangen hier in de huiskamer en terwijl ik dikker en dikker en dikker werd kon ik me steeds minder goed voorstellen dat ik diegene was die op die foto’s stond. Dat het ooit nog “goed zou komen” was helemaal onvoorstelbaar maar de lat lag niet zo hoog meer.. na maanden je eigen voeten niet meer hebben kunnen zien was het id dat ik weer gewoon mijn schoenen kon aantrekken, op mijn buik kon liggen en normale kleding aankon al genoeg om me niet meer druk te maken om die buik…

Laat het kind maar komen…. die buik zit mij niet meer in de weg )

9 Thoughts on “Dag Buik!

 1. Madd, tot 3 jaar geleden hield ik me ook bezig met onderwerpen als mijn lijf, maar door een bepaalde gebeurtenis in mijn leven heb ik me me gerealiseerd dat dit eigenlijk allemaal geen ene zak voorstelt in het leven. Nu 3 jaar verder: Uitaard, je wilt er goed uitzien, maar er zijn (nog steeds) ergere dingen om je zorgen over te maken…

 2. tja heb je mijn buik nog niet gezien….
  [img] http://www.sportscompany.nl/images/buik4.png [/img]

 3. Doe es je shirt omhoog…

 4. Houden jullie ‘t wel netjes hier?

 5. Enne Bananas… daarom zei ik ook:

  Val asjeblieft niet allemaal over me heen nu… over de oppervlakkigheid van zo’n gedachte.

 6. Madd, ik viel niet over je heen; Ik vertelde alleen ‘mijn’ verhaal…

 7. Some things do never change.. ;p

 8. Hee! M’n naam/link is verdwenen! Waarom is dat?

 9. Omdat ik je vervelend vond… maar ik heb t alweer goedgemaakt met je hoor

Roept u maar!

Post Navigation