Crepes

Vroeger bij Mrs. Spongebob thuis hadden ze een crepe-maker. Een geweldig ding was het, niet alleen omdat ik crepes 1.000x lekkerder vind dan pannenkoeken maar ook omdat het ding zo handig was.

Het was een soort van bolle “pan” die warm werd, die pan doopte je in een bord met daarin het beslag, ff wachten et voila: crepe klaar. Ideaal.

Zo’n ding heb ik nooit ergens kunnen vinden maar we hebben nu wel een andere, zo één als je in Frankrijk ziet. Hij stond inmiddels al een week of 2 in de keuken want het kwam er maar steeds niet van hem uit te proberen maar vanmorgen heb ik hem dan toch eindelijk uitgeprobeerd en: ik heb eindelijk een keer geen “miskoop” gedaan :-).

Het ding werkt hardstikke makkelijk, je gooit een schep beslag op de plaat, die verdeel je met het T-stukje over de plaat, je knippert een keer met je ogen en je kan hem al omdraaien. Nog een keer knipperen en hij is klaar. Geen stank, razendsnel.
Crepe dubbelvouwen, dubbelvouwen en nog een keer dubbelvouwen en je waant jezelf bij dat bakkertje aan de voet van de Sacre-Coeur

Crêpe

One Thought on “Crepes

  1. Mmmmm lekker met duo pennotti en banaan

    of kaneel en suiker

    of poedersuiker

    Oooohhhh, ik wil er ook één

Roept u maar!

Post Navigation