Bloed, zweet en tranen

Ok, ik geef toe: bloed,  zweet en tranen is misschien een ietwat overdreven maar dat loopt Andre Hazes nu net op de radio te bleren dus bedacht me dat dat wel een goeie titel zou zijn voor vandaag En ff volledig off-topic: weet je wel hoe lastig het is om steeds weer een nieuwe titel te bedenken als je al zo vreselijk veel uit-je-nek-geluld-hebt als ik hier?! Maar goed, daar ging ik het het niet over hebben.

Geen BZ&T dus maar best drukjes vandaag. Vorig jaar besloot ik dat ik wel es wat anders wilde met 1 vd verjaardagen en dus hebben we met z’n allen gegourmet (vreemd woord). Dat is erg goed bevallen en dus besloten dit jaar weer zoiets te doen maar om nou weer te gaan gourmetten … Dan maar iets anders verzinnen. Nou ben ik geen beste kok dus ik wilde het mezelf niet al te moeilijk maken. Koken voor 15 man is toch een hele opgaaf. Na lang verzinnen bedacht ik me dat het iets tapas-achtigs moest gaan worden. Gewoon allerlei lekkere hapjes, koud en warm, dat moet zelfs mij lukken.

Ik geef toe: een beetje laf ben ik wel geweest want heb gevraagd of Joakim me morgen wil komen helpen nog het één en ander in elkaar te flansen maar ik ben gisteren en vandaag echt al druk bezig geweest om zelf het nodige te maken. Ik ben begonnen met die kroketten, die trouwens wonderwel gelukt zijn. Vaatwasser gevuld en aangezet. Daarna de humus (ontzettend lekker met turks brood erbij en nooit, echt NOOIT kant en klaar kopen! Fabriekshumus is werkelijk niet te hachelen en het is zo gemaakt en dan o zo lekker). De humus ging vlotjes, dat heb ik al vaker gemaakt dus besloot door te gaan met de eieren. Het plan was gevulde eieren maar besloten om de eieren die ik al gekookt had te gebruiken om kerrie-eieren van te maken. Daarna nieuwe eieren gekookt om alsnog ook gevulde eieren te kunnen maken. Vaatwasser leeggeruimd.

Even snel (hahaha, ja ik vind ‘m ook grappig ;-)) Mrs. Spongebob aan de tel gehad, boodschappen gedaan, Demi bij opa en oma opgehaald, mijn gsm (was overleden) die gerepareerd was weer opgehaald, cadeautje gekocht voor het kinderfeestje waar Demi morgen naartoe gaat, was opgehangen, gestreken en in de kasten gelegd, patat gebakken voor de kids, nog een keer Mrs. S. aan de tel en nog een keer boodschappen gehaald. Vaatwasser weer gevuld.
Vanavond heb ik de tomatensoep en de albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus) nog gemaakt en nog een was opgehangen, gestreken en in de kasten gelegd, vaatwasser leeggeruimd en nu ben ik helemaal k.o. Vandaag doe ik niks meer. Morgen gaan we weer met frisse moed verder!

Feestje

2 Thoughts on “Bloed, zweet en tranen

  1. En het ziet er allemaal erg smakelijk uit! Koken is best wel leuk, helemaal als je ziet dat je gasten ervan smullen!

  2. euhm, ja maar dat moet ik dus nog maar afwachten, misschien ziet het er alleen goed uit en is t niet te eten

Roept u maar!

Post Navigation