Blijven oefenen An…

Gisteren Ganache gemaakt. Soort van chocoladesmeersel voor over taart. Die was wonderwel goed gelukt. Vandaag dus maar proberen de "chocoladeklei" om rozen van te boetseren die ik in een recept vond te fabriceren. Gisteren heb ik me rot gezocht naar vloeibare glucose maar dat was nergens te vinden (tenminste: niet in gewone winkels, wel online maar ik wilde het vandaag in huis hebben). Dan maar een poging zelf iets in elkaar te flansen want zonder die glucose valt het niet te maken.

Om een lang verhaal kort te maken: het is niet gelukt. De druivensuiker wilde niet indikken Misschien had het iets dikker geworden als ik er nog veel meer druivensuiker bij had gegooid maar ik had al erg veel gebruikt en zoet is dan wel lekker, het is nou ook weer niet de bedoeling dat bij het eten van zo’n cake-je je vullingen gelijk je mond uitschieten. Tegen beter weten in heb ik de chocolade en poedersuiker er nog bij gedaan. De bedoeling was dat het dan uiteindelijk een soort van deegbal zou worden maar het blijft helaas te dun.

Chocoladeklei

Toch maar weer op zoek naar de glucose dus en mocht er iemand witte chocoladepasta willen hebben: kom maar halen, ik heb genoeg

13 Thoughts on “Blijven oefenen An…

 1. off topic, maar waarom heb ik Demi nog niet aan de lijn gehad? Het is nu al redelijk wat dagen geleden, ik gaf het pas aan, toen ik haar al verschrikkelijk miste, dan zeg je het toe, ik wacht erop, en weeeer onbereikbaar….

  what gives?

  ik mag aannemen dat jij als weblog guru deze post , swiftly kan delete….

 2. Commandeer je hondje en blaf zelf!

  @1 Ik haal die onzin van jou nooit weg, laat het zelfs met plezier staan.

  @2 Op onzinverhalen van je ga ik geeneens in

  @3 “Onbereikbaar” valt reuze mee hoor. Zgn onbereikbaar voor jou omdat ik speciaal voor jou een apart telnr heb moeten nemen. Heb je destijds al verteld dat ik niet met 2 telefoons ga rondlopen.
  Had je normaal gedrag vertoond had je net zoals de rest vd wereld mijn 06 en huisnr gekregen.
  Allemaal je eigen keus geweest en wie z’n billen brandt moet op de blaren zitten.

  @4 We komen nu net binnen (ja, je zou het haast vergeten maar het meisje moet naar school en gaat wel es bij vriendinnetjes spelen enzo, kortom zij heeft wel een leven) en ze zou nu, zoals ik beloofd had bellen

  @5 Hou asjeblieft es een keer op met zielig doen en alleen maar over jezelf praten, (IK heb Demi niet gesproken, IK gaf het aan, IK mis haar, IK wacht erop. IK IK IK IK IK Blergh)

  @6 1 ding heb ik de afgelopen maanden -godzijdank- geleerd: alles wat jij eruit gooit zegt niets over mij en veel, héél veel over jou.

 3. Neel op locatie on vrijdag, april 23rd, 2010 at | 14:43 said:

  Op internet staan wel een aantal vervangers voor die glucose, maar daar spreekt iedereen elkaar tegen. Ik heb wel een glucose vrij recept gevonden, maar dat is volgens mij alleen om er een soort spuitroom van de maken wat uithard…geen kneedbal.
  Ik weet niet precies wat die druivensuiker doet, of je chocola wel voldoende cacao bevatte en of je het misschien met wat maizena had kunnen indikken.
  We gaan er wel even op puzzelen, want ik heb morgen nog geen glucose voor je.

 4. Volgens mijn zoekpoging kun je er een flesje Natrena voor gebruiken (Albert H., bij de suikervrije producten). Misschien dat je er wat aan hebt. Succes!

 5. @neel: t gaat denk ik niet perse om het indikken maar om de elasticiteit

  @Moos: ja die las ik ook maar dan heb ik suikervij en ik vind die suikervervangers heul erg vies

 6. Een voorraadje glucosestroop maakt u als volgt; smelt 250 gram glucose (als druivensuiker te koop) met 15 ml water in een pan met dikke bodem. Roer zacht en werk alle kristallen aan de wanden weg. Als alles is opgelost houdt u op met roeren en breng de massa aan de kook. Laat 30 seconden doorkoken. Bewaar de stroop in een goed afgesloten pot.

 7. @10 Dankje! Dat zijn hele andere verhoudingen dan die ik gevonden had. Ik ga het gewoon nog een keer proberen!

 8. Spijt me dat ik even on-topic ga maar euh.. dat ziet er bijzonder lekker uit. Nah ja, die laatste dan.

  Gezellig ziet ’t er uit.

 9. Goh…..lekker allemaal.
  Ook even on-topic : al gereed voor consumptie ? :-))

 10. De witte chocoladepasta is vlgs de kinderen erg lekker (neem ik tenminste aan, had de schaal in de koelkast gezet en die is nu half leeggegeten ;-))

 11. Hey gezellig, ik heb wat gemist. Gaan we ruzie maken over de ruggen van kleine kindjes?

  Waarom staat dit op een weblog?

 12. Je hebt nog veel meer gemist dan je denkt maar waarom anoniem? Ben ik niet gewend van jou.

 13. Sorry, was niet bewust.
  Belachelijk om dat en plein public op een log te doen.

Roept u maar!

Post Navigation