Big Kids

Het zat eraan te komen natuurlijk, steeds vaker zie je kinderen
die menig volwassene in gewicht overtreffen.

Ik snap het niet, je wilt als ouder toch het beste voor je kind?
En dat beste voor je kind uit zich dan in speciale
“grote maten kleding” voor je kind kopen?
Kun je niet beter schrikken omdat je kind nu al speciale kleding nodig heeft?
Misschien es op je eetpatroon gaan letten?
Kijken wat hij/zij allemaal aan snoep e.d. naar binnen werkt,
wat minder patat, meer fruit.
Een beetje beweging misschien?

Of denk ik te simpel nu?

17 Thoughts on “Big Kids

 1. Het zijn meestal kinderen van ouders die ook te dik zijn en een verkeerd patroon hebben. Dit ritme is moeilijk te doorbreken. je hebt niet zomaar een artikel uit de “grote maten kleding” nodig. Dit proces duurt jaren om op die dikte te komen maar ook om er af te komen.

 2. Bowen is nu ook al erg groot, maar voor hij aan mijn 111 kg komt dat duurt nog wel even :-p

 3. das maar goed ook anders heb je straks niks meer te vertellen in huis

  (zoals hier zeg maar… verdomde lastig als je zoon een kop groter is dan jij bent ;-))

 4. Maar wij zijn wel bofkonten natuurlijk met onze eigen slanke look en dito kinderen. Ik weet niet hoe het zou zijn als je een dik kind hebt en daar eventueel al alles aan gedaan hebt om die slank te krijgen. Ik denk dat je dan heel blij bent als er grotere kindermaten zijn. (ziet je kind er eindelijk niet meer als een volgepropt worstje uit)

 5. Er zullen heus uitzonderingen zijn die alles hebben gedaan maar laten we eerlijk blijven: de meeste mensen en dus ook kinderen worden nog steeds dik door teveel/verkeerd eten.
  Als je volwassen bent moet je dat helemaal zelf weten, dan is het je eigen keuze en dus anders.

  En vergis je niet in mijn “slanke” kinderen, Danny is inderdaad nooit dik geweest maar Dylan heeft zowel aanleg (van zijn vaders kant natuurlijk ;-)) als dat het een snoep/chips/patat-en-weet-ik-veel-wat-nog-meer-kont is.
  Hoefde ik bij Danny bij wijze van spreken nooit op te letten wat hij at, bij Dylan des te meer.

  Ter aanvulling:
  Ik heb het niet over stevige/mollige kinderen, je hoeft kinderen op zo’n jonge leeftijd ook geen probleem aan te praten, maar ik zie als ik hier aan het zwemmen ben meisjes/jongetjes rondrennen met een buik die 10 cm over hun zwembroek hangt en dat vind ik niet gezond meer.

  En natuurlijk is het fijn als je dan toch passende kleding voor ze kan vinden maar nog fijner lijkt het mij als ze gewoon de kleding zouden passen die bij hun leeftijd hoort.

  Niet in het bijzonder om het “schoonheidsideaal” wel omdat het gewoon verdomde ongezond is.

 6. Ik ben zelf ook nogal aan de maat.. maar goddank heb ik wel slanke kindertjes. En ik zal er zeker alles aan doen om dat zo te houden.

  Toen ik laatst in Center Parcs was schrok ik van alle dikke kinderen. Blijkbaar wordt dat steeds erger. Minder beweging, en ongezonder eten.. bingo.
  En het gaat inderdaad niet om het schoonheidsideaal, als wel om de gezondheid van je kinderen. Maar ook, niet onbelangrijk.. dat dikke kinderen meer risico lopen om gepest te worden.

  Ennuh.. Madd: zo een beetje IEDEREEN is een kop groter dan jij bent

 7. Nee hoor, je denkt zeker niet te simpel.
  Toen het ik het gisteren voorbij zag komen dacht ik precies hetzelfde.

  Of denk ik gewoon ook te simpel?

 8. @Jen: Wat betreft dat pesten: als straks alle kinderen te dik zijn niet meer

  En wat lul je nou: jij bent kleiner dan ik!!! (HIER het bewijs! :-))

  @Cat: als ik nu “Ja” zeg ben ik zeker te voorspelbaar?!

 9. Kinderen naar buiten schoppen als het mooi weer is! Minder computer gedoe. Naar een sport laten gaan. Thuis samen eten en dan geen maandag pizza dag en dinsdag pannenkoekendag, maar aardappels, groente en vlees. Geen haastwerk s’morgens en eten in de auto. Sta dan wat vroeger op! Melk? Daar heeft gros van de peuters al geen weet meer van. Zij komen naar het kinderdagverblijf met een TUITbeker yoghi!
  Ouders hebben altijd haast, geven kinderen geen rust om fatsoenlijk te eten. Alles moet maar snel snel, en dus ook het normale eten schiet erbij in. En tv kijken of op de pc zitten is toch wel zo handig als je dan wel gaat koken, maar wat is er mis met even een frisse neus halen als het niet regent?

 10. LOL!!! Die foto was ik helemaal vergeten… Sjezus, ik lijk ‘IT’ uit Addams Family met een peuk wel op die foto

  Maar jij bent echt wel kleiner dan ik hoor! Minstens één kop

  Ehhh… hoe heette die jongen ook alweer? Op IRC heette hij Flyer, en ik heb wat met hem gehad…. maar ik ben zijn naam vergeten!!! Oh, wat erg….

 11. Yeps… Flyer, en dat is ook zo’n beetje nog het enige wat ik nog van hem weet. Maar da’s in mijn geval niet zo erg, ik kende hem nl alleen als “t vriendje van”.

  Aan de andere kant: je weet nog dat het je vriendje was… das in jouw geval al heel knap!

  (ff denken… wie had je ook alweer nog meer van IRC? ;-))

 12. @Madd: Niet meer of minder als (dan?) anders…

 13. Ik begrijp er inderdaad geen klap van. Gezond etende kinderen laten zien hoe gezond etende volwassenen eruit zouden moeten zien. Kinderen horen veel te bewegen en lekker buiten te spelen. Bij mij zou een alarmbel gaan als mijn zoontje dik werd hoor.

 14. Ik vind het een soort van kindermishandeling wanneer je als ouder je kind onder je ogen dik laat worden. Men heeft geen idee hoe erg het voor een kind is om dik door het leven te gaan. Zo’n kleintje heeft zelf nog niet door hoeveel calorien het naar binnen werkt, dus is het een taak van de ouders om het níet te laten gebeuren.
  Later, als ze groot zijn ;-), dan kun je als ouder er niets meer aan doen, maar tot die tijd……

 15. Ik heb een vriendin met een dik kind. Het kind eet alleen maar patat en frikandellen. Als ik haar zie loopt ze buiten (dat dan weer wel) maar wel met chips of borrelnootjes. Hoe dom kan je zijn.

  @ Madd: Alléén Erixje maar.. én Flyer. God.. hoe heette hij nou ook alweer in het echt.. uh.. Marc geloof ik…

  Maar één ding is zeker.. ik stond niet de hele tijd met hem te vozen in het openbaar… niet zoals een zeker persoon dat de hele tijd stond te doen met een ander zeker persoon die zich geregeld op deze log laat zien

 16. Maar goed dat je die woorden “niet in het openbaar” erbij hebt gezegd

 17. Ja, zo’n kind & ouders ken ik in mijn kennissenkring ook; Het 12-jarige jochie woog verleden jaar bijna TACHTIG kilo (Het gemiddelde gewicht van een volwassen kerel!) en nóg zoekt de moeder excuses om hun eetgedrag goed te praten. Zo zou ze bijv. vanwege haar werk té weinig tijd hebben om gezond te kunnen koken dus is afhaaleten van de foodcourt een uitkomst. Maar -volgens haar redenering- is het eten van een foodcourt of elk ander afhaaltent zoals bijv. Wendy’s altijd calorierijk dus ongezond. Ze schuift dus de schuld af op de voedselketens en de regering die dit alles toelaat. Volkomen onzin, m.i. want net zoals je bij een foodcourt vette burgers kan krijgen, vind je ook salad bar restaurants, gezonde smooties en niet te vergeten de alom bekende GEZONDE broodjes van Subway! En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat de tijd wat je kwijt bent van werk naar foodcourt, het zoeken naar een parkeerplaats en wachttijd bij zo’n eettent, dito besteed kan worden in je eigen keuken… Tja, het lijkt mij niet geheel op z’n plaats om de regering en of de voedselketens met een bestraffend vingertje aan te wijzen aangezien zij niet degenen zijn die eigenhandig het vreten door dat joch z’n strot duwen…

Roept u maar!

Post Navigation