Beestenboel

In vervolg op de poes:
Beesten.

Of nee, zo mag je ze geloof ik niet noemen. Het zijn dieren.

En in dit geval huisdieren en ik hou van huisdieren, ben er gek op zelfs. Er is hier in huis al heel wat voorbijgekomen. Als ik even snel in mijn geheugen duik: Zora (Duitse Herder), Nick (Kater), Alf (Konijn), Buddy (Kakatoe), Alex (Pers), Kelly (Poes), Baby (Kater, zoon van Alex), Piet (Konijn), Ody (Cavia), Max (Kater), Ed & Willem (Ratten), 2 naamloze parkieten, Sam (Jack Russel) en dan is er nog een bouvier aan komen waaien (mijn ex-man kwam hem tegen op de snelweg en nam hem mee naar huis. Een week later kwam de eigenaar boven water, het bleek een waakhond te zijn, hij sleet zijn leven ergens buiten om 1 of ander terrein te bewaken.
De rechtmatige eigenaar viel haast ter plekke dood neer toen hij hoorde dat hij een week als schoothond bij ons in huis (met een klein kind en een duitse herder) had samengewoond ;-)). Ff denken… wat nog meer? Nou ja: je kent t wel, van dat kleine grut: goudvissen, daarna een aquarium, schildpadden, salamanders en natuurlijk de niet te vermijden vijver -incl. vissen- in de tuin.

Kortom: ik hou echt van dieren en dan met name die van mezelf.

Alleen: het blijven wel dieren en waar ik niet tegen kan zijn van die mensen die helemaal doordraaien als het om dierenliefde gaat. Van die mensen die vinden dat een kat/hond/slang (of wat hun voorkeur dan ook heeft) gelijk staat aan een kind. Die hun dier ook als een kind behandelen.
Zo heb ik bijvoorbeeld een collega die met enige regelmaat opbelt om een vrije dag te nemen omdat de hond niet lekker is (????) of een week verlof opneemt omdat een hond het loodje heeft gelegd.

Natuurlijk is het verschrikkelijk als één van je dieren naar de eeuwige jachtvelden verdwijnt. Nog verschrikkelijker is het als je ze zelf weg hebt moeten brengen. Been there, done that, got the t-shirt en geloof me: je kan me daarna bij elkaar vegen… maar een week vrij nemen om het overlijden te verwerken?!
Pleur op zeg…. grow up, get a life.
Anyway: weet je wat ik tot voor kort het aller- aller- allerergste vond?! Het allerergste vond ik van die mensen die een kerstkaart sturen en dan ondertekenen met " Fijne Kerstdagen namens Piet, Trees, Moppie & Zwartje" (waarbij Moppie en Zwartje dan de katten van het stel zijn.) (Leuk detail: mijn ex-man had daar ook zo’n pesthekel aan maar sinds hij het met zo’n "mijn hond is mijn kind" type doet is de kerstkaart die ik van hun krijg steevast mede ondertekend door -mijn eigen- hond. Tot overmaat van ramp hebben ze dan ook nog een olieverfschilderij van de hond in de huiskamer hangen maar een foto van mijn -en dus ook zijn- kinderen is in het hele huis niet te vinden.)

Maar goed, ik kwam er onlangs achter dat het nog erger kan. Een tijdje terug is bij mijn buren een meisje geboren. Na een dikke week viel hier op zondagavond 23.00u een geboortekaartje in de bus (ze hadden er zeker nog één over ;-)). Op het kaartje een gedichtje over hoe lekker het was bij mama maar hoe leuk het is om nu ook papa es te zien (of iets in die richting). Dat hele verhaal was ondertekend door Hem, Haar en -getekend hondepootje- Wodan.
Sorry hoor… maar dan wordt het volgens mij toch es de hoogste tijd dat je jezelf es na laat kijken.

*Benieuwd hoeveel mensen ik nu weer tegen de schenen heb geschopt*

26 Thoughts on “Beestenboel

 1. Goeie genade……’een klein verhaaltje’…..quelle information !! Dat van die bouvier wist ik zelfs nog niet eens. Leuk om te lezen dat van die ‘Prettige Kerstdagen’-kaarten, o.a. mede ondertekend door ‘onze’ hond. Maar ja……jij krijgt nog een kerstkaart :-)) Dat kunnen we niet allemaal zeggen.
  Aan de andere kant…..wie hangt er nou een foto van jou in z’n huiskamer ? Je vraagt wel erg veel hoor Madd
  Verder nog gefeliciteerd met je nieuwe, kersverse buurmeisje. Al wezen kijken ? Leuk kadootje voor d’r gekocht ?? ( en uiteraard ook iets voor de hond ).
  Btw ; Tegen mijn schenen mag je schoppen. Ik draag nl. altijd scheenbeschermers.

  Prettige dagen verder. Ook namens Ria en de rest van de regering

 2. heel dubbel, Madd..

  onze oude buurvrouw was ook kapot toen haar (kef)hondje overleed. na de crematie hadden ze zijn urn in de huiskamer staan met een foto van hem er bij en een kaarsje. heel ontroerend.
  zij en haar man behandelden hem en zijn broertje als hun eigen kinderen. misschien is het inderdaad wel een kwestie van ‘grow up, get a life’, maar wie ben jij om daar over te oordelen? die mensen waren dolgelukkig met hun twee hondjes en daar gaat het om. en zeg nou zelf, als een van jouw kinderen zou overlijden, zou je toch ook niet anders handelen?

  aan de andere kant is het misschien wel ietwat overdreven inderdaad. ach ja, je hebt ze er tussen lopen.

  ik zei toch dat ‘t dubbel was!

 3. Ik hou sowieso niet van foto’s in huis, maar het ergste vind ik als je je huisdier naar de laatste mode gaat kleden.
  Verder vind ik dat het ieder voor zich is hoe je met je huisdier omgaat. Als iemand het gevoel heeft dat het “een soort van” zijn kind is, dan is dat zijn/haar pakkie an en kan ik me er ook nog wel in verplaatsen. (begrijpend als ik ben ;-)), maar zoals ik al zei……je moet ze niet naar de laatste mode gaan aankleden, want dan houd het(begrijpend als ik ben ook voor mij op.

 4. Oh ja, de vorige reactie heeft als titel:

  Begrijpend als ik ben….. ;-D

 5. Ik zou om te klieren een kaartje terug sturen naar Wodan en hem feliciteren met zijn zusje

 6. … en een babyrammelaar voor Wodan kopen

  Tja, dit soort dingen vind ik echt triest. Rond dierendag wordt het ook altijd gekker. Wat te denken van de dierenpsycholoog, dierensieraden en een dierenbrunch… zucht…

 7. Ach.. ik heb met dierenliefde -al dan niet overdreven- niet zo een moeite. Wel als overdreven dierenliefde omslaat in dierenmishandeling. Kleding voor het keffertje, poedeltje leuk roze geverfd, dag in dag uit volgepropt worden met chocolade waardoor het beest eruit ziet als een worst op pootjes, enz.

 8. ik heb behoorlijk wat dierenliefde, maar zal ze nooit boven de liefde voor mijn kinderen zetten en ze sturen ook geen kerstkaarten, die stuur ik zelf immers ook niet.

 9. Ook ik neem gerust vrij als een van onze katten ziek danwel aangereden is. En bedankt voor de tip voor ‘t geboortekaartje!!!

  Na al die tijd met z’n vieren te zijn geweest
  Is de uitbreiding een heus groot feest!
  Het kan Tommie en Kelly niets velen
  Dat ze de krabpaal met de kleine moeten delen!

  Lief, Cleo, Tommie en Kelly.

  *miauw*

 10. Als je kat/hond oid echt wat mankeert en t beest heeft verzorging nodig is daar niks mis mee… maar “niet lekker” of “hij heeft gespuugd” dat gaat me echt te ver

 11. @Madd: ik begreep ‘m.

 12. Kleine poes en ik zijn het niet met je eens

 13. @Cleo: ja…. jij wel maar er zijn ook altijd mensen die mij niet (willen :-)) begrijpen

  @D.: Jij mag niet voor poesjes praten!

 14. Wist je trouwens dat ik m’n ogen uit heb gejankt toen m’n parkiet (Mellie) stierf? En dat ik volledig overstuur m’n moedr belde? En dat ze alleen maar hoorde “boehoehoeho…..snifferdesnif…is dood?” en zichzelf toen een ongeluk schrok? En behoorlijk vervelend reageerde toen bleek dat ik Mellie bedoelde?
  En dat ik Mellie toen in een waspoeder doosje heb gelegd, op een (nieuw) sorbodoekje, om haar bij mijn ouders in de tuin te begraven? En dat mijn moeder dat eeuwige zonde vond van dat nieuwe sorbodoekje? En dat we bijna ruzie kregen omdat zij dat nieuwe doekje wel wilde hebben en Mellie op een oud doekje wilde begraven?
  En dat mijn broer de dierenarts in het doosje keek en spottent zei “Sorry Peet, ik kan niets meer voor haar doen!” toen hij haar stijf en met haar pootjes omhoog zag liggen? En dat zijn vriend met een strak gezicht mijn ouders sterkte wenste tijdens de uitvaart? En dit alles zo’n 3 jaar geleden is gebeurd, en ik dus 25 was?

 15. nee, Cleo, dat wist ik niet. wat verschrikkelijk allemaal voor je!

  hahahahahahahaaaaaaaaaaaaawoehahahahaha

 16. Je neemt m’n gevoelens niet serieus.

 17. Jawel hoor, erg serieus maar daarom vind ik het nog niet minder lachwekkend

 18. Ik vind het ook heel erg voor je, Cleo.. maar jouw verhaal werkte ook bijzonder op mijn lachspieren.. sorry…

 19. Jezus Jen… wat ben jij gemeen zeg!

 20. Wat een verademing dit log te lezen. Er zijn dus nog normale mensen, die niet gelijk een hamsterfluisteraar raadplegen bij het eerste kuchje. Even een tip voor alle dierenbezitters en gelukkige ouders: Alleen voor jou zijn jouw dieren en kinderen de meest fantastische ter wereld, net zoals mijn dieren en kinderen mijn eigen wereldwondertjes zijn.
  Dus ik hoef geen kat van een ander in mijn nek of afgelebberd te worden door een hond. En als ik de baby vast wil houden, dan vraag ik er wel om.

  Waarvan acte.
  (Pfff er komt een hoop frustratie naar boven :-D)

 21. Rustig blijven doorademen Feline

 22. Sorry Cleo, maar ik lig hier ook dubbel

  Ik ben dol op mijn hondjes, MAAR…hondjes in bed is uit den boze en mijn gezicht door Fikki laten likken terwijl ie net 10 min. daarvoor aan de kont van Astor heeft staan snuffelen is helemaal taboe….YUCK BAH GETVERDEGET!

 23. @ B; J en M; stelletje gevoellozen!!!

 24. Cleo, als je nou dat ene zinnetje over je leeftijd had weggelaten, dan kon je de lezers misschien nog in de waan laten dat je een kind van -laten we zeggen- 7 of 9 was ten tijde Mellie niet meer met haar (zijn?) vleugels flapperde Bwuahahahaha, sorry hoor meissie, maar nu ik dit weer lees, lig ik [i]alweer[i] dubbel

 25. Vrouwtje C. Inderdaad, haar vleugels. Humpf. Ze was heus mijn lieffie. En kon babbelen, was tam en ik heb haar 6 jaar als huisgenootje gehad. Snif.

 26. Hoi Madd
  Ik ben een heuse dierenliefhebber….maar het in grote lijnen heel erg met je eens! Het “vermenselijken” van dieren is bizar en ongezond. De gedachte dat honden gelukkig zouden worden van het feit dat je ook in hun naam een kerstkaart stuurt, of van ‘t feit dat ze Naf-Naf kleding krijgen in dezelfde stijl als de bazin, is echt idioot!! Een groot portret in je huiskamer, van een geliefd dier, vindt ik daarentegen niet vreemd of stom. Tenzij het idd enkel dat portret is wat in de woonkamer hangt en er van verdere familie niets te vinden is! Wees dus niet bang dat je mensen tegen de schenen schopt, want veruit de meeste dierenliefhebbers denken er net zo over als jij en ik!!
  Leuke log heb je,
  Groetjes Cindy!!

Roept u maar!

Post Navigation