Al het goeie komt in…

De deur van de vaatwasser heeft het weken geleden al begeven, de koelkast loopt op z'n laatste benen en twee weken geleden gaf m'n pc de geest. Er vanuitgaand dat de uitdrukking "al het goeie komt in 3-en" niet uit de lucht is komen vallen ging ik er vanuit dat het nu wel even klaar was.

Helaas gaat dat in mijn geval -natuurlijk- niet op, waarschijnlijk omdat het allemaal nét niet helemaal kapot is. Dan komt het goeie niet in 3-en maar in 6-en ofzo :-S. Gisterenavond gooide ik er nog even een wasje in, toen ik later boven kwam om de was op te hangen bleek er weinig op te hangen te zijn. De wasmachine zat nog vol water en er brandde een rood lampje "pomp schoonmaken". Alsof ik weet hoe ik een pomp schoonmaken moet :-(. Optimistisch heb ik eerst de reset-knop ingedrukt maar dat mocht niet baten. Niet van plan me door een rood lampje te laten vangen heb ik de gebruiksaanwijzing van de wasmachine erbij gepakt (gebruik ik die ook een keer). Bij het betreffende lampje stond de uitleg "verwijder het filter en maak schoon".

Filter of pomp… ik weet het niet maar in mijn wereld zijn dat toch 2 totaal verschillende dingen. Hoe dan ook, ik heb het frontje van de wasmachine gehaald en daar zat de "dop" van het filter, 2 centimeter van de grond vandaan. Welke idioot heeft dat bedacht??? Voor degenen die nog nooit een filter losgedraaid hebben ->er komt 57 liter water uit wanneer je dat ding losdraait. En heb je wel eens geprobeerd om een emmer onder iets te zetten wat 2 centimeter van de vloer zit?! Inderdaad: dat lukt niet zonder de (in mijn geval) zolder blank te zetten.

Eerst heb ik nog een poging met een bakje eronder gedaan maar dat werd natuurlijk niks. Je moet het bakje zo schuin houden dat er net zoveel in als uit het bakje loopt. Daarna heb ik het frontje eronder gehouden maar daar ging maar 100 ml water in en eer je dan die 57 liter water uit je machine hebt…. Uiteindelijk heb ik er een plastic zak ondergelegd en daar steeds een beetje water in laten lopen met als resultaat dat na een uur tobben en vloeken de wasmachine leeg was, er een liter of 5 in de emmer zat en de rest van het water lag over de zolder heen.

In het filter zat niks. Geen munt, geen stof, geen aanslag van waspoeder en/of wasverzachter…he-le-maal niks. Toch maar even de stekker uit de wasmachine gehaald en m'n vingers in het gat gestoken… kijken of daar iets achter gebleven was en daar vond ik een pietepeuterig klein schroefje. Zo klein dat ik me niet voorstellen kon dat dat de veroorzaker van het probleem was… Hoe dan ook: er viel weinig meer te doen dan het filter weer terug te zetten, stekker weer in het stopcontact en nog een keer resetten. En verdomd: hij deed het weer. Het beetje water wat er nog was achtergebleven werd afgepompt en hij begon te centrifugeren. Ik kon weer opgelucht adem halen.

lekkage

Tot het moment dat ik later op de avond naar bed ging en bleek dat m'n slaapkamer blank stond…

8 Thoughts on “Al het goeie komt in…

 1. Oh jee, ik kan me helemaal voorstellen wat dat met je goede humeur doet

 2. Jeuz, wat een toestand! Wat is de uiteindelijke schade? Bolle muren met bladderend behang en een golvende vloer? Need any help?

 3. je tilt dat ding toch gewoon even op en zet er dan een emmer onder.
  Zucht, vrouwen. Moet ze ook alles uitleggen.

 4. Je bent ook niet voor het geluk geboren hè!
  Doet je wasmachine weer normaal of blijft het dweilen met de kraan open?
  Hoe is het met je laminaat in de slaapkamer?
  Gelukkig kon er weinig met je behang gebeuren
  Mocht je nog hulp nodig hebben dan hoor ik het wel. Schroom niet! (alhoewel jou kennende )
  Misschien valt er via de verzekering nog iets uit te slepen??

 5. @ Hermanus: ga jij nou maar fietsen.

 6. AAAH wat erg!
  je had wel laatst je verzekeringen gecheckt toch valt nieuw behang/laminaat/stucwerk vast ook onder!

 7. Ach gos.. ik voel je ellende mee, je tobben met dat water. (Misschien de ervaring? :)) Had je hem niet helemaal goed weer afgesloten??

Roept u maar!

Post Navigation