Afzetters!

Sinds Demi van de borstvoeding af is geniet ze van haar flessen met Nutrilon babyvoeding. Echter na een paar weken aan de (plat gezegd) rees geweest te zijn werd ik het nu toch wel beu, dus naar de dokter.

“Sojavoeding wordt het” zei de dokter (op oudejaarsdag)

Ik naar de drogist… vraag om Sojavoeding. “Nee, dat verkopen we niet meer, moet je bij de apotheek zijn”. Mijn vader en moeder gingen toch naar het dorp dus die zouden het gelijk wel ff meenemen.
Komen ze terug met een paars pak. “Hee” zeg ik “Dat hadden ze bij de drogist ook”
Zegt mijn moeder: “Ze verkopen geen soja dus en zij zei dat dit het goede was. Het is wel duur trouwens zeg!”


De normale voeding die Demi altijd had kost (afhankelijk van waar je het koopt) om en nabij de 9 euro. Dit pak (zelfde hoeveelheid) kost VIJFENTWINTIG euro!!! Ik dacht dat ik een rolberoerte kreeg!

Mijn vader vond het zo belachelijk duur dat ie is gaan kijken wat het bij de drogist kostte –>> 17 euro dus!
Kortom: hetzelfde pak voeding, bij de drogist of bij de apotheek scheelt zomaar 8 euro…..

Afzetters zijn het!

45 Thoughts on “Afzetters!

 1. het is dat je het beste voor hebt met je kleine he
  maar dit is inderdaad nogal een prijsverschil
  grote afzetters zijn het

 2. Pcies… ik vond het echt asociaal. Dat het duurder is ok, maar dit ging me iets te ver

 3. Vraag aan de dokter een verklaring voor sojavoeding ivm koemelkeiwitvrije voeding.
  Dan vergoed de verzekering het gewoon. Op je belastingaangifte kan je ook een vastgesteld bedrag opvoeren als bijzondere ziektenkosten die behoren bij een lactosevrij dieet als het om de lactose erin gaat.

 4. sojamelk is ook bij appie heijn te koop (geen idee wat dat kost) staat bij de houdbare melk…..anders een geit in de tuin?

 5. Euhmm… da’s niet helemaal de sojamelk die Demi nodig heeft Neel maar tnx voor t meedenken ;-))

  (En ik heb genoeg beesten in huis ;-))

 6. Kan je die niet melken :p
  Sorry, ik heb ‘t weer

 7. jij hebt de pech dat je net met de feestdagen zit
  ik heb zoiets gehad met een hoestdrankje dat twee euro vijftig duurder was dan bij de drogist ik heb het meteen terug gebracht naar de apotheker.abnormaal zoals hun de prijzen zelf bedenken.

 8. Het is zowizo duur mapale… scheelt 8 euro met de voeding die ze eerst had… maar dat t bij die apotheek zo belachelijk duur moet zijn vond ik echt schandalig.
  Het 1e pak is inmiddels leeg (en ik moet zeggen: het werkt erg goed!) dus het tweede pak heb ik vanmiddag gewoon bij de drogist gekocht :-))

  @ Neel: Zit je weer aan de drank ofzo???

 9. zijn zowiezo toch afzetters hoor…eerst was er die voeding tot 1 jaar toen tot 2 jaar en nu al tot 3 jaar…..volgens mijn consultatiebureau verzinnen ze gewoon iedere keer wel wat….er zijn genoeg mensen die het blijven kopen en ja de prijzen verschillen heel erg….gelukkig was mijn kanjer al van die voeding af voordat hij 1 jaar was…..

 10. M’n zusje kreeg ook altijd soja-poedermelk, toendertijd nog in blikken (waar je van die leuke klossen van kon maken om op te lopen…;-) ). Het hielp inderdaad goed!

  ‘k Hoop alleen dat dit Dewi haar enige allergie blijft… m’n zusje is nog steeds (ze is nu 15) voor heel veel dingen allergisch…

 11. geen drank hier…. ik begin te geloven dat het toch het tijdstip is…

 12. Waarom moet Demi van de gewone melk af
  ivm Koemelkeiwit of ivm lactose ?
  Er is namelijk ook Alpro junior, kan volgens mij ook al voor Demi.
  Het heet geloof ik nu anders, kijk maar eens hier

 13. @ Precious: ik blijf niet tot 3 jaar aan die zooi zitten hoor. De twee oudsten van mij zijn met een jaar ofzo overgegaan op gewone melk met pap en daar deden ze het prima op!

  @ Merel: ik hoop t ook niet… daarom nu ff overgegaan op deze melk voor ze een echte ellergie ontwikkelt

  (Ze heet trwns DeMi ;-P Zeker veel Idols gekeken ;-))

  @ Neel: tijd???? Tis kwart over 10 mens!

 14. Ze werd ziek (toen de hele wereld aan de rees en aan t kotsen was dus ik keek er niet echt van op) alleen bleef zij aan de dunne. Inmiddels al bijna 4 weken.
  Zolang ik de voeding verdunde en verder helemala niets bijgaf ging het wel maar zopdra ze iets anders at of ik de voeding weer in de normale verhoudingen maakte zat het tot in haar nek.

  Nu is het dus de bedoeling dat ze dit een week probeert met dan helemaal niets anders erbij en kijken hoe het dan gaat… en moet eerlijk zeggen: ze had vanmorgen haar 1e keuteltje weer (lekker onderwerp he?! ;-))

 15. Wat een naaiers!!!

 16. sisaO heeft gesproken!

 17. Precies…mijn moeder zei altijd tegen me die rotzooi is onzin…toen jij en je broer nog klein waren hadden we dat ook niet en jullie zijn ook groot geworden…

 18. Is ook zo… en toen hadden al die kids ook al die allergieen niet

 19. Pfff belachelijk!

 20. misschien een tip, ik heb twee kinderen, gelukkig al ouderen maar onze oudste was als baby vaak aan de rees. wat bleek later na vele onderzoeken, hij kon niet tegen vers fruit. fruit uit een potje geen probleem.

 21. Dat denk ik met wel meer dingen, zo van dat hadden ze vroeger toch ook niet. Nou gingen ze ook wel eerder dood, en nou heb ik het ook niet direct over voeding, maar wel over alle betuttelingen die ons aan worden gesmeerd. Shit ik ga weer afdwalen…

 22. Ik ken t probleem mapale… maar ook dat is het niet. Demi heeft de afgelopen tijd niks “bij” gehad en nog styopte het niet.

  Haar onderkant lag tot bloedens toe open (heeft ze nu overigens ook medicijnen voor en t ziet er stukken beter uit inmiddels)

 23. Ga gerust door sis… ik ben t met je eens

 24. @tante Neel melkt de sojabonen ??

 25. Om je enigszins te troosten Madd, Robin heeft bijna altijd tot bloedens toe open billen gehad, altijd “diarree” en pas toen ze bijna 4 was kwamen we erachter dat ze een lactose-intolerantie had. 2 Daagjes Alpro en:
  “Mama, ik heb helemaal geen buikpijn meer”

 26. Nou pampers die elke week zachter worden, inlegkruisjes/tampons idem dito, mobiel die kan wat ik zelf nog niet eens kan bedenken, kunstsneeuw, mmm, dit zijn niet erg goede, maar ik ben weer doodop en kan dus niet zi helder meer denken. Ik ga hier nog eens een log over maken, over onzinnige uitvindingen….

 27. Sorry, weet ik ook wel ja… ben te moe om te loggen, en toch doe ik het… vergeef me

 28. Tsja… schijnbaar zitten “we” er toch op te wachten en kopen we het ook allemaal sis… anders zouden ze er wel mee stoppen..

  @ Xan: Danny had het tot t moment dat ie zindelijk was… geen diarree meer gezien!
  Snap jij t?

 29. Oh, Madd ik koop het ook gewoon hoor, maar uiteindelijk vind ik het betutteling tot en met!

 30. ik weet niet of ik dat soort dingen nou wel onder “betutteling” vind vallen….

  Rookpalen op een openluchtstation vind ik pas betutteling

 31. Ja, ik zei toch ik heb nu even niet van die voorbeelden want ik ben moe… Ik ga mij een nachtje suf denken als ik weer wakker ben, ok?

 32. Wat had Danny tot hij zindelijk was?

 33. dunne ontlasting

 34. volgens mijn zit er aan dit log een luchtje

 35. Als het op doktersadvies is en hij geeft je daar een bewijs van, dan kun je het vergoed krijgen van het ziekenfonds !

 36. *zucht* ze doet het erom he

 37. Ow, ik lees net dat Xandra al met dat idee was gekomen…

  En inderdaad, sojamelk is ook altijd goed ! Als je kind diarree heeft dan moet hij blijven drinken en dan geef je hem rijstewater of Sojamelk! Zéker geen gewone melk….

 38. Apotheek is inderdaad stukken duurder dan de drogist… waarschijnlijk is het bij het Kruidvat het goedkoopst (als die het heeft trouwens)… Mijn dochtertje heeft zelf anderhalf jaar hypo-allergeen voorgeschreven gekregen en dat was ook 18 EURO per blik (per week)….gelukkig kregen we het vergoed via de verzekering…misschien is dat in jouw geval ook mogelijk? Misschien eventjes navragen? You never know…!!
  Succes ermee…

  gr Babs

 39. Haha, sorry Furb, maar ik moet altijd maken dat ik hier weg kom, want anders kom ik écht nergens anders meer….
  :-))

 40. tja ik had iets/iemand voor je gevonden maar ja….

 41. Mrs. Spongebob on zondag, januari 4th, 2004 at | 11:06 said:

  Hé wat zie ik daar…..dat is voor ons een hele bekende voeding. Misschien kan je het nog herinneren, zo’n 10 jaar geleden, Lars moest andere voeding vanwege koemelkallergie. Toendertijd had je twee verschillende soorten voeding: SOYA + PEPTI.
  De pepti was toen net nieuw en kostte in guldens 36.95 en bij Dirx 34,94.
  De soya was een stuk goedkoper trouwens zo’n 18 of 19 gulden, en werd verkocht in een gele verpakking.
  Hij kreeg eerst een zgn. zure voeding (heeft iris trouwens ook gehad na diarree) .
  Daarna werd het advies soya (in de gele verpakking).
  Pas na een allergietest van de kinderarts (via een buisje bloed) waaruit bleek dat hij “iets”had met de eiwitten moest ik die pepti gaan gebruiken.
  Vreemd vind ik het wel dat Demi nu gelijk aan die “dure”pepti word gezet. Er is toch niets anders dat wijst op een allergie?
  Zoals ik het toen begrepen heb is die pepti een voeding waarvan de eiwitten “gebroken”zijn en daardoor door de darmen makkelijker worden verwerkt. Het lichaam herkent de eiwitten niet meer en daardoor zouden er geen zgn. “antistoffen” tegen die eiwitten gemaakt worden.
  Om een lang verhaal kort te maken. Hij zou minder moeten gaan huilen en beter gaan slapen……………..nou jij weet denk ik wel genoeg……….:-)
  Ik heb er nu nog steeds m’n twijfels over. Hij heeft er geen minuut minder van gehuild en geen nacht beter van geslapen.

 42. I remember

  Huisarts schreef soja voor.. maar dat hadden ze niet bij de drogist, dus werd naar apotheek verwezen. Apotheek had het ook niet en gaf mijn moeder de pepti mee (is hetzelfde zei ze)

  Advies vd huisarts was trwns een week soja en dan 1 week zure melk… (whatever that may be)

 43. Hey, nog geen inspiratie voor een nieuw log? Wat dacht je van die ene k*tvraag? Kijken hoe eerlijk mensen hier zijn.

Roept u maar!

Post Navigation