Afspraken en Verplichtingen.

Hoe oud moet je worden voor je werkelijk (bijna) altijd alleen maar dingen doet waar je werkelijk achterstaat, zin in hebt of hoe je het ook maar noemen wil?!

I.p.v. nu een heel epistel over mijzelf te gaan schrijven (want ook ik ben één van die mensen die zich hieraan schuldig maakt) maak ik voor het gemak maar even gebruik van het leven van iemand anders. Lees als je wil even deze post ->http://eamel.web-log.nl/index.log?ID=18980.

Gezien?
Ok…

Deze meneer heeft een afspraak, vanmiddag nog.
Een afspraak op ruim 2 uur reizen van zijn eigen woonplaats.
En toch… eerst nog in bad met een boek, een sigaret en een glas port.(Waar dus eigenlijk helemaal geen tijd meer voor is…)
Afspraak… of verplichting??

Na bovengenoemde afspraak heeft hij er nog één. Afgesproken met een vriend om er lekker een paar dagen tussenuit te gaan.
En weer… als ik dan dit log van hem lees http://eamel.web-log.nl/index.log?ID=18550 vraag ik het me af: Afspraak… of verplichting??

Wie heeft t antwoord op de vraag? Waarom doen “we” dat toch? Of ben jij één van die mensen die er helemaal geen last van heeft en echt alleen doet waar ie zin in heeft?
Dan wil ik jou graag leren kennen en misschien kun jij mij dan vertellen hoe je dat doet want ik spreek graag af maar ik heb een pesthekel aan verplichtingen!

10 Thoughts on “Afspraken en Verplichtingen.

 1. Waarom we dat doen ?? ten eerste omdat we graag in het wij gevoel willen zijn…Ik ben een andere mening toegedient, en het kan door meerdere loggers beaamt worden dat ik alleen maar doe waar ik zin in heb…Juist vanwege ‘die’ instelling zit de maatschappij mij erg op mijn nek..Dat mogen ze..Ik zal nooit tot de groep behoren waarin de maatschappij mij graag ziet…Puur en alleen omdat ik de maatschappij niet serieus nemen kan..Zelf (33jr) heb ik nog steeds een pesthekel aan verplichtingen en heb mezelf voorgenomen ze ook niet zo te noemen…Ik noem ze nu wensen van andere, die graag zien dat ik hun wensen nakom..En als ik daar zin in heb, doe ik dat dan ook..
  Maar niet te vaak, anders denken ze weer dat ik al tot de groep behoor..
  Laten ‘zij’ maar verplichtingen opleggen, ze leggen hun eigen vrijheid daardoor ook aan banden, en ik vertik het om mijn vrijheid (lees dromen) in te leveren…
  Want vrijheid is ook maar een illusie voorgeschoteld door ons zo geliefde maatschappij..
  Mijn dromen zijn wel echt…Want ik ben degene die ze droomt..en die kan niemand aan banden leggen..

  Durven dromen is eerst leren zien..
  Maar kijken doet pijn, en zien is helemaal niet leuk….En toch ziet het er anders uit als je je ogen opendoet..Verplichtingen vervagen, en worden slechts onderdeel van een groter geheel…

  Kan hier uren over doorgaan, maar zal dat maar niet doen…

  Kan daar veel beter in de kroeg over praten..:D

 2. Time and Place?? ;-))

  (Das dan wel een afspraak hoor… géén verplichting ;-D)

 3. Binnenkort een Loggers BBQ in mijn tuintje ….Zal ergens begin september plaatsvinden…Kom gerust langs..

 4. Zeg, mams, ga ff lekker je eigen leven als voorbeeld stellen… Genoeg inspiratie, zou ik zeggen..;-)

 5. Aanvulling; Madd-Marie (2 hoofdletters-en-een-streepje), luster. Het is altijd nog zo (daar schijn ik mans genoeg voor te zijn) dat als iets mij niet aanstaat, maar dan ook werkelijk niet, ik het zekers en vast ook niet doe. Het Terschelling waar jij aan referreert is op dit moment misschien niet het leukste, wat ik me zou kunnen bedenken, maar is wel een bewuste keuze geweest. Ik eamel dan wel, zo nu en dan, dat ‘t mij niet boeit en dergelijke maar heb wel besloten om te boeken. En dat is niet uit een soort verplichtingsgevoel, maar meer omdat ik (zoals joe of all people zou moeten weten) er al zeven jaar niet uitgeweest ben. Althans, niet op vakantie. ‘t Is nu al zeven jaar een dagritme van 5 uur opstaan-pc aan-7 uur-pcuit-naar ‘t werk-pcaan-halfzevenrichtinghuis-pcaan-half 1-pcuit… Er stromen bitjes en bytjes door mijn bloedvaten. Geen lichaampjes. Kortom; ik moet er uit. En dat doe ik voor niemand anders dan mezelf. Dan de afspraak van vanmiddag. Die was, zoals keurig afgesproken, rond een uur of zes, hedenavond. Keurig op tijd dus. Ik moest hier even op reageren want dit gaat m’n eer te na.

  Maar ik ben het met je eens dat er (naarmate je ouder wordt?) meer en meer verplichtingen je kant opkomen. Hoewel dat sterk individueel is. Want als ik voor mezelf spreek kan ik verwijzen naar een voornemen wat ik eens, ongeveer anderhalf jaar geleden heb gedaan en welke inhield dat ik vanaf dat moment alleen nog maar kwaliteit in m’n leven hebben; kwaliteit met eten, kwaliteit op ‘t sociale vlak, kwaliteit in het uitgaan, kwaliteit in afspraken, kwaliteit in muziek, etc., etc. En ik moet zeggen dat me dat redelijk gelukt is. In principe doe ik sinds die tijd alleen nog maar de dingen die ik leuk vind om te doen. Alleen is dat niet altijd mogelijk en moet je minder genoegen nemen. Bovendien zijn er nou eenmaal altijd zaken, zoals bepaalde afspraken, waar je niet onderuit komt (ook dat lijkt me bijzonder herkenbaar voor je) en ja.. dan moet je gewoon er het beste van maken. Toch? In ieder geval moet ik zeggen dat ik sinds mijn keuze/motto/voornemen ik een stuk gelukkiger ben geworden, op de meeste vlakken. Welke niet? Die kun je vast wel voor mij invullen …

 6. Maar mijn beste eamel : hoe omschrijf je kwaliteit…??
  Kwaliteit is ook maar een maatschappelijke maatstaf..
  (word nu toch wel ingewikkeld lijkt me, kom ook maar mee de kroeg in)

 7. Beste Eamel…

  t was niet persoonlijk bedoeld en al helemaal geen aanval op jouw leven want (en ik neem aan dat dat hetgeen is waar jij op doelt) ik leef inderdaad nou niet bepaald het leven wat mijn ouders voor mij in gedachten hadden.

  Ik wilde het alleen even hebben over “afspraken en verplichtingen” (vandaar die titel ook waarschijnlijk
  ;-)). Dingen die ik (en met mij meer mensen) doe omdat ze nou eenmaal moeten of omdat het zo hoort en niet omdat ik het graag wil.

  Ipv eerst een hele uitleg te moeten geven heb ik jouw posts gebruikt.
  Je schrijft tenslotte zelf dat je niet op vakantie wil en toch ga je…

  “Dat er dingen bijzonder herkenbaar zijn voor mij” hoef je mij niet te vertellen, als dat nl niet zo was geweest had ik het hele stuk niet geschreven. Ik denk dus dat je me niet helemaal goed begrepen hebt.. Het ging erom hoe ik in elkaar zit maar ik heb jouw log nu gewoon even puur als voorbeeld genomen. Had verder niets met commentaar op jouw (manier van) leven te maken.

  Maar… mocht dit hele verhaal verkeerd gevallen zijn, mijn excuses daarvoor. T was niet rot bedoeld.

  Have a nice holiday ;-))

  (PS:ik had ook niet verwacht dat je een hele week weg zou blijven alhoewel je daar op je log wel mee dreigt ;-))

 8. Toch nog ff een kleine reactie (zolang ik nog een pc in de buurt heb ;p). Ik heb inderdaad gezegd dat ik geen vakantie wil. ‘k Heb echter OOK gezegd dat ik wel moet anders ga ik vergroeien met m’n computers. Ik dwing mezelf dus. Of, in de context van deze post bekeken, ik doe een verplichting naar mezelf. Da’s anders. Ik ga niet voor iemand anders. Ik voor m’n eigen bestwil. Mijn Beijerlandse wereld dreigde even heel klein te worden; de laatste jaren. Teveel meegemaakt wellicht? ‘Onze’ historie, dezelfde vrienden, hetzelfde werk, dezelfde spreekwoordelijke vier muren van m’n huis… Nogmaals, m’n gevoel zegt al zeven jaar; je ‘hoeft’ niet weg… Maar m’n verstand daarintegen… En waar hebben we het nu over: vier dagen Terschelling…

  Bovendien vond ik het inderdaad een beetje bevreemdend dat je je verhaal wilt doen aan de hand van de juistheid van handelen van iemand anders (ongevraagd)… Jij hebt een statement te doen; doe dat dan aan de hand van je eigen voorbeelden.. No sa. En net oars.

  Eamel says amen.

 9. Voor de 33e en laatste keer: Ik deed geen oordeel over jouw handelen, heb alleen jouw log als voorbeeld gebruikt.

  Als je daar niet tegen kan moet je misschien thuis een dagboek gaan bij houden zodat niemand t leest en erop kan reageren.

  Hoe dan ook … t was maar een post, catergorie LB.

  Einde discussie!

 10. Oh, enneuh.. Gerby.. kwaliteit kan volgens eigen maatstaf.. niet opgelegd door derden. ‘t Is hoe hoog je zelf de lat legt, zeg maar ..

  Je gaat ‘t nog druk krijgen in de kroeg ..

Roept u maar!

Post Navigation