Achterlijk wijf

Speciaal voor domme, eigenwijze en/of haastige mensen hebben ze bij de RET een aantal handigheidjes bedacht.
Zo hangen er overal borden waarop vermeld staat binnen hoeveel minuten de eerstvolgende metro aankomt. Handig toch?! Zo hoef je je niet de blubber te haasten om op het perron te komen waarna je tot de ontdekking komt dat het nog drie minuten duurt voordat de metro komt of, het tegenovergestelde, kun je ff doorlopen ipv slenteren als je ziet dat de metro elk moment kan arriveren.

Een ander handigheidje is de “ding-dong”. De “ding-dong” dingdongt net voordat de deuren van de metro dichtgaan. Dit voorkomt het eeuwige gezeik van mensen die, als de deuren dichtklappen, toch nog een duik nemen en dan dus klem komen te zitten (en dan maar schelden en tieren op de bestuurder want “die had hun best gezien en deed expres die deuren dicht”).
Ja… die ding-dong is een gouden uitvinding. Zelfs de grootste sukkel weet nu dat de deuren dichtgaan en dat je dus beter even kan wachten tot er weer een metro komt.

Zo niet de dame met kinderwagen die het vanmiddag dacht te kunnen winnen van de deuren. Ze stond nog met kinderwagen (je kent ze wel… zo’n driewieler) op de roltrap toen de ding-dong ging.
Ik weet het niet, misschien klinkt ding-dong in het moslims wel anders dan bij ons… of misschien had ze al zoveel kinderen dat het haar weinig uitmaakte of ze deze aan het eind van de dag nog zou hebben maar ze besloot toen ze eenmaal van die roltrap af was toch nog even zichzelf.. of eigenlijk haar kind (kinderwagens gaan nou eenmaal over het algemeen voor de moeder) tussen de deuren te gooien.
Die gewoon dichtgingen.
Buggy dus tussen de deuren. Kind half binnen, half buiten en “moeder” stond nog op het perron.

Daar waar ik half dood gebleven zou zijn als Demi tussen de deuren van de metro had gezeten bleef zij stoicijns om zich heen staan te kijken. Ik neem aan dat ze er vanuit ging dat die metro toch niet zou gaan rijden zolang haar kind en buggy tussen de deuren zaten.
Ze heeft ook wel gelijk. Ze rijden dan ook niet… maar je zal maar net die ene zijn bij wie het wél mis gaat.

En dan vraag ik me af of het die drie minuten die ze nu bespaard zou hebben omdat ze niet hoefde te wachten op de volgende metro waard zou zijn geweest….

TRUT!

6 Thoughts on “Achterlijk wijf

 1. Wat een idioten lopen er toch op deze aarde rond…

 2. En wederom het bewijs dat kinderen multi-inzetbaar zijn.

 3. Maak me niet bozer dan ik al was Har….

 4. Het staat nota bene nog op de metro vermeld :
  niet instappen
  ben je dan dom of wel ??

 5. Geheel o-t: MIND THE GAP!

  (het meest verrukkelijke én irritante zinnetje wat je in Londen kunt horen).

 6. Sommige mensen… De deur piept toch niet voor niets, elke ochtend is het weer hetzelfde. Mensen die er toch nog in willen springen en vervolgens zit hun tas/jas/voet (*streep door wat niet van toepassing is) tussen de deur.

  Leren ze het nou nooit?

Roept u maar!

Post Navigation