28 Juli 2017, Dag 2

Deze vrijdag was de enige dag in deze vakantie waarvan we van te voren al wisten wat we zouden gaan doen. Deem wilde altijd al een keer mooie (lees lange ;-)) nagels. Iets wat ik normaal gesproken natuurlijk niet zomaar even bij haar laat doen aangezien het een beetje prijzige hobby is.  In Bulgarije is het echter wel betaalbaar. Voor 40 Leva (ongeveer 20 euro) laat je een complete set gelnagels zetten dus ik had Desi gevraagd een afspraak voor ons te maken.

Danny en Desi zouden vandaag gewoon werken aangezien wij waarschijnlijk toch eerst zouden uitslapen en daarna naar de nagelstudio zouden gaan. Van uitslapen kwam helaas weinig terecht. Ergens in de buurt van Danny woont een hond die (waar ik de rest van de vakantie achter kwam) élke ochtend rond half 7 begint met blaffen en dat een uur volhoudt. Daarna hoor je het loeder de hele dag niet meer. Ik zat dus al om 7 uur beneden, Deem sliep er gelukkig dwars doorheen en kwam pas rond half 11 uit bed en toen moest er natuurlijk eerst uitgebreid met Chaira en Mishka gekroeld worden.


Daarna snel even wat eten en als de sodemieter aankleden en in de taxi want ook in Bulgarije vliegt de tijd en de afspraak bij de nagelstudio stond voor 1 uur. Ruim op tijd kwamen we aangereden en net voor de taxi stopte zagen we het allerkleinste kitten lopen wat we ooit hebben gezien. Natuurlijk konden we het niet nalaten om te kijken of we hem konden aaien. Alhoewel we hadden verwacht dat ze (dat wisten we op dat moment nog niet maar we kwamen er later achter dat het een dame was) hard weg zou rennen kwam ze naar ons toegelopen en wilde maar al te graag aangehaald worden.  En nou zijn we inmiddels wel wat gewend in Bulgarije, het barst daar van de straathonden en katten en alhoewel ze vaak klein en tenger zijn (voor Nederlandse begrippen zelfs mager) waren we nu toch wel even in shock. Het beest was niet meer dan botten en vel, zo verschrikkelijk klein en iel en brood- en broodmager. Maar zoooo lief!
Natuurlijk gelijk een berichtje naar Danny gestuurd en die zag de bui al hangen ;-).

En toen hadden we een probleem, ze was zo lief en ook zo mager. Hoe konden we haar nou daar achterlaten?! Maar we hadden geen keus, we moesten de nagelstudio in. Dus we staken de straat over om naar de nagelstudio te gaan.


Onze kleine gratenbaal had echter inmiddels besloten dat ze bij ons hoorde dus ook zij stak over en liep met ons mee, mijn hart brak maar na haar nog even geaaid te hebben moesten we toch echt naar binnen.

Eenmaal binnen bleek er iets mis gegaan te zijn bij het maken van de afspraak, ze hadden maar plek voor 1 verlenging en 1 x gewoon lakken met gellak. Ik had al snel besloten dat Demi de verlenging zou krijgen en ik de lak.

Anderhalf uur later stonden we weer buiten, hopend dat de kat weg zou zijn gegaan maar het natuurlijk niet kunnen laten om toch nog even te kijken en te roepen. Net toen we er van overtuigd waren dat ze verder gelopen was en weg wilden gaan hoorde we opeens een miauw en kwam ze weer hard naar ons toe gerend….. Ze kroop nog net niet in ons, wilde kroelen, aangehaald worden, was hard aan het spinnen en vastbesloten bij ons te blijven.

Ik hoef natuurlijk niet te vertellen wat er toen gebeurde. Inderdaad, kat opgetild en meegenomen. De zaken maar een keer omgedraaid, in plaats van de kinderen die bij mij aankomen met een beest nam ik er één mee naar Danny Ze dook gelijk in Demi’s nek en bleef daar heerlijk liggen terwijl we terugliepen naar de winkel van Desi.

 

Onderweg kochten we wat te eten en eenmaal bij Desi aangekomen gaven we haar te eten en drinken. Daarna namen we haar in een doos mee naar Danny die na zijn werk ergens wat zat te drinken. Hij zag ons natuurlijk met doos uit de taxi stappen en wist precies hoe laat het was. Ik kon niet horen wat hij zei maar zag aan zijn uitdrukking dat het “NOOOOOOOOOOO” was. Gelukkig heeft hij als het om beesten gaat net zo’n ruggengraat als zijn moeder en vertrokken we even later met kat richting dierenarts :-). Lang verhaal iets korter: spuitje hier, wormenbehandeling daar, middeltje tegen de vlooien, kittenvoer gehaald en hoppeta, mee naar huis. Kat, die inmiddels tot Yoda gedoopt was, happy, Demi happy, ik happy. Danny deed stiekem of ie niet happy was.
Yoda schrok even van de doggies maar was daar al vlot overheen. Zo erg er overheen dat ze dacht dat ze wel even bij Chaira melk kon drinken maar die was zo geschrokken van Yoda’s eerste uitval naar haar dat dat feest niet doorging.

De rest van de middag brachten we lekker in de tuin door, beetje in de zon, beetje in de schaduw, ouwehoeren, lachen, klieren met de hangstoel. Yoda scharrelde wat rond en voelde zich al aardig thuis, de doggies scharrelden daar omheen.

’s Avonds lekker gegeten bij Ethno. Vraag me niet meer wat want ik heb inmiddels geen idee meer maar het was lekker De kinderen waren voornamelijk druk met memes en dan vnl die van doge (don’t ask, ik snap er geen hol van maar zij lagen erom in een deuk).


Na het eten nog een afzakkertje in de Poolbar waar Andy Demi leerde poolen en Danny helemaal niet goed werd toen hij nog van haar verloor ook


Rond een uur of 2 vonden we het wel mooi geweest, morgen weer een dag!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Roept u maar!

Post Navigation