27 Juli 2017, Dag 1

Meestal lijkt de tijd voorbij te kruipen tot mijn vakantie eindelijk begint maar dit jaar was het zomaar ineens zover. Woensdag mijn laatste werkdag en donderdag al in het vliegtuig. Aan de ene kant geen ideale situatie want ik wil altijd nog vanalles doen voor we weggaan maar daardoor juist ook wel ideaal. Geen gezeik (van mij) over “ik moet dit nog doen, en dat nog schoonmaken, alle bedden afhalen en verschonen, hier nog langs”etc etc. Nee, het was gewoon grofweg opruimen, kleding in de koffer gooien en wegwezen. Ik denk dat ik het volgend jaar weer zo plan

Om 10 voor 12 vertrokken we richting bushalte, 12 uur hadden we de bus, 10 voor 1 waren we (ruim op tijd) op CS Rotterdam.


Tijd genoeg om voor vertrek nog even wat te eten en te drinken en je moeder een plezier te doen door over de blokken te springen zodat zij weer es een gifje maken kan


De reis verliep ook verder voorspoedig, rond kwart voor drie waren we al op Eindhoven Airport. Eerst de ruimbagage maar ingecheckt, dat scheelde weer met 2 zware koffers rondzeulen. Ook hier heeft de automatisering zijn slachtoffers geëist. Geen (al dan niet vriendelijke) medewerker die je gegevens controleert, de koffers incheckt en naar het vliegtuig stuurt maar een scanapparaat wat je zelf bedient.

Nadat we de koffers ingeleverd hadden was er nog even tijd om wat te eten en drinken en daarna was het tijd om door de douane te gaan. Hier zijn natuurlijk geen foto’s van want daar staat zo’n beetje de doodstraf op. Iets later dan gepland ging de gate open en mochten we het vliegtuig in wat netjes op tijd vertrok en ook weer in Sofia aankwam.  Onderweg op de voet gevolgd door Danny, die zeker wilde weten dat het vliegtuig niet zou neerstorten ;-).

In cijfers lag de temperatuur in Sofia niet veel hoger dan in Nederland maar het voelde toch een heel stuk prettiger aan. En daarnaast: we moesten nog een “stukje” verder reizen naar Veliko Tarnovo. Ook daar hadden ze niet de temperaturen die ze normaal gesproken gewend zijn maar toch ook weer een paar graden warmer dan in Sofia.

We gingen vlotjes door de douane en bijkomend voordeel van een klein vliegveld: de koffers liggen vrij vlot op de lopende band liggen dus nadat Demi haar lange broek had verwisseld voor korte broek en t-shirt wandelden we de aankomsthal uit. De taxichauffeur stond al (en godsamme wat baal ik ervan dat ik daar geen foto van heb! #altijdpech) met een bordje voor zijn borst “Mrs Anne-Marie van Tour and Demi Heijne” op ons te wachten.

De avond valt, zoals in alle warmere landen, ook in Bulgarije redelijk snel in en ik zal niemand adviseren om in het donker met een taxi door de bergen van Sofia naar VT te reizen maar goed,

we hebben het overleefd en rond 22.00u kwamen we dan eindelijk bij Danny & Desi aan. De vakantie is nu echt begonnen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 Thoughts on “27 Juli 2017, Dag 1

  1. Leuk om te lezen… En wat maak jij toch altijd gave foto’s en filmpjes Maar uuuh… 27 augustus??

  2. Oops. Blij dat 1 van ons zijn verstand in orde was vandaag Aangepast!

Roept u maar!

Post Navigation