Niks is nog prive

Vroeger… Vroeger kon je moeder dood gaan (nou ja, das niet iets perse van vroeger natuurlijk, dan doen moeders helaas nu nog steeds. Maar dat terzijde.) en als je dan in een van haar tassen een strippenkaart vond dan kon je vader die gebruiken. Of jij. Of de buurman. En daarmee was de kous af.

Maar die tijd is voorbij. Want we hebben de OV Chip. En op die OV Chip staat (in sommige gevallen) nog een aardig bedrag, of misschien een klein bedrag maar hoe dan ook: zonde om weg te gooien. Gewoon zeggen: ik wil die kaart niet meer, stort het geld maar terug op mijn rekening is er niet bij. De kaart door een ander laten gebruiken mag ook niet meer want persoonlijk!!! Op straffe van een boete en inbeslagname van de betreffende OV Kaart als je toch de kaart van een ander gebruikt.

Nee, tegenwoordig moet je een formulier invullen en opsturen (naar een postbus dus met postzegel want voor niets gaat de zon op tenslotte). En ook de OV moet ingeleverd. Geen idee waarom want je kan er tenslotte niets meer mee wanneer er geen saldo opstaat en daarnaast kunnen ze zo’n kaart natuurlijk gewoon blokkeren. Als toppunt moet je van het OV Bedrijf ook nog een overlijdensakte opsturen. En dat is nog hetgeen wat me het meeste stoort. Alsof je goddomme voor de lol doorgeeft dat je moeder is overleden. Daarnaast: doet het ertoe waarom we de kaart willen opzeggen?! Eikels!

ovchip (500 x 250)

Gewoon prive overlijden is er niet meer bij. #dingenwaarikmeboosovermaak

Bewaren

Bewaren

Roept u maar!

Post Navigation