10.26u – 10.33u

Long long time ago. Ik was een weekje op vakantie in Borger toen ik een telefoontje van vriendcollega Henkiebaby kreeg.

Er was weer eens hals-over-kop iets veranderd bij ons op de afdeling. Onze (erg leuke) teamleidster ging weg en er was al een nieuwe aangenomen. En dit allemaal in die drie weken dat ik vakantie had…

Ik baalde er behoorlijk van. Zo’n leuke als we hadden zouden we nooit meer krijgen. Dacht ik….
Maar de 1e maandag na mijn vakantie was ie daar: "de nieuwe". Ook een Henk (op web-log bij de oude van dagen bekend als de man van de vonk) . En hij had binnen 5 minuten mijn hart veroverd.

Een paar jaar later weer tijdens mijn vakantie, weer een telefoontje en ja hoor: weer ging de teamleider weg. Weer was de nieuwe al bekend. Die nieuwe doet er verder niet toe. Alhoewel we na een rotte start uiteindelijk best goed met elkaar overweg konden is het nooit meer geworden wat het met de voorgaande teamleiders was.

Groot was mijn vreugde dan ook toen (deze keer zowaar een keer niet in mijn vakantie maar vlak erna) bekend werd gemaakt dat we wéér een nieuwe kregen (ja inderdaad… we verslijten er wat) en bleek dat we Henk terugkregen.

Dat was 2006. In 2009 werd bekend gemaakt dat er bij ons 480 mensen ontslagen zouden worden, waarvan 93 binnen mijn divisie. De ontslagen zouden vallen bij vnl. het management en de ondersteunende afdelingen. De planning was dat begin mei de namen bekend zouden worden gemaakt maar afgelopen maandag hoorden we dat het vrijdag 24 april al zo ver zou zijn.

Morgen om tussen 10.26u en 10.33u krijgt Henk te horen of hij mag gaan of kan blijven. Een dienstverband van 31 jaar en de directie neemt 7 minuten de tijd voor je……

Ik ben er misselijk van.

One Thought on “10.26u – 10.33u

Roept u maar!

Post Navigation